Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Soustředění Sklené 2013 08.09.2013 | Ostatní

Konec prázdnin skoro již tradičně vyráží mladí žďárští volejbalisté a volejbalistky do Skleného nabírat fyzickou kondici a procvičovat volejbalové dovednosti.


Tento rok vyrazila výprava v rekordním počtu bezmála 50 účastníků včetně 8 trenérů stálých a dalších dvou, kteří zavítali pouze epizodně. Osvěžením letošního ročníku byla především přítomnost přípravky, která minulou sezónu začala výborně fungovat, a proto byla její účast na soustředění logickým krokem směrem k účasti v letošní krajské soutěži v minivolejbale.

Peloton všech mimo přípravky vyrazil v úterý ze Žďáru na kolech a promáčeným ránem si klestil cestu vzhůru směrem na Sklené. Výborná cyklistická forma znamenala brzký příjezd a dostatek odpočinku před prvním odpoledním tréninkovým blokem. Kola byla zapotřebí k přesunům na Tři Studně, kde nám byl u zdejšího hotelu opět propůjčen kvalitní antukový kurt. Kromě něho jsme měli k dispozici ve Skleném klasické hřiště a dále se nám zde podařilo zprovoznit druhé hřiště s dlouhou sítí. Fyzickou přípravu a hry jsme mohli provozovat na přilehlé krátce střižené louce.

Denní program začínal ranním výběhem spojeným s rozcvičkou, na níž navazoval dvouhodinový dopolední tréninkový blok. Po obědové pauze následoval čtyřhodinový odpolední blok proložený pauzou na svačinu a oddech. Večerní řízený program probíhal zhruba hodinu do setmění a poté zpravidla následoval program společensko-kulturní.

Celkem čtyři tréninkové skupiny (starší žákyně, starší žáci a kadeti, mladší žáci společně, přípravka) nastřádali slušnou porci 30 tréninkových hodin. Od herních činností jednotlivce společně s fyzickou přípravou jsme se postupně prokousávali k souhře. Její ověření v praxi pak nabídlo sobotní měření sil mezi výběrem kluků a holek, kdy v tiebreaku děvčata nakonec přiklonila vítězství na svoji stranu.

Kromě denního volejbalového programu večer probíhalo měření sil v atletických disciplínách i taktická příprava. Stihli jsme rovněž táborák, stezku odvahy a prezentaci fotek. Poslední večer se nesl ve znamení rozdílení cen a jako vrchol večera mezi nás zavítal i věhlasný kouzelník.

Čas vyhrazený pro soustředění utekl hodně rychle a již teď se těšíme na příští rok, kde se doufejme sejdeme ještě v hojnějším počtu než v letošním roce!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid