Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Soustředění mládeže Nové Veselí 2014 09.09.2014 | Ostatní

Poslední srpnový týden vyrazila žďárská volejbalová mládež na volejbalové soustředění v rekordním počtu 50 chlapců a dívek a v průběhu se zde u nich prostřídalo celkem 10 trenérů. Tento počet nás donutil po několika letech změnit destinaci a vyrazit do plně vybaveného sportovního areálu v Novém Veselí.


Početná výprava dorazila do místa určení před úterním obědem, ubytovala se v místní sokolovně a vyrazila nabrat síly do školní jídelny. Ihned poté jsme se pustili do tréninkového procesu, a to v celkem 5 tréninkových skupinách – přípravka, starší žákyně, starší žáci, kadetky a kadeti. Ke zdokonalení volejbalových dovedností, nabrání fyzických sil i regeneraci nám zde sloužila hala se třemi oddělitelnými kurty, dva venkovní antukové kurty, hřiště s umělým povrchem, beachvolejbalový kurt, kuželna, vířivka a posilovna.

Starší kategorie pracovaly především na souhrách v šestkách a fyzické kondici, mladší pilovaly hlavně základní volejbalovou techniku. Večerní program byl vyplněn vzájemnými volejbalovými souboji v šestkách nebo přednáškami. Ivča Ťupová nám povyprávěla o kineziotapingu a rovněž ochotně obvázala většinu kluků a holek, za což jí patří velký dík. Dále nás svojí návštěvou poctil Zomba, který zájemcům představil mezinárodní zápis a způsob jeho vyplňování. Některé týmy rovněž věnovaly večerní čas tvorbě týmových pravidel a vymýšlení pokřiků. Pro zpestření bylo pro hráče a hráčky připraveno čtvrteční odpoledne, kdy tréninky probíhaly dle specializací a hráči a hráčky tak mohli trénovat společně.

Sportovním vyvrcholením soustředění byl páteční večer, kdy naše kadetky sehrály přípravný zápas proti domácím kadetkám, který nakonec skončil remízou. Na vedlejším kurtu kadeti bojovali v zápase proti trenérům, kteří je nakonec s vypětím všech sil udolali a mohli si tak vychutnat pikantní sobotní ranní rozcvičku. Kulturním vyvrcholením bylo divadelní představení přípravky, která si sama vymyslela a sehrála divadelní kus s názvem „Žabí princ“. Diváci po závěru představení jásali nadšením a mladí volejbalisté byli opakovaně vyvolání na divadelní scénu k děkovačce. Sobotní tréninkový den již probíhal v klidnějším duchu a v podvečer se začali všichni rozjíždět do svých domovů.

Celé soustředění lze rozhodně hodnotit jako úspěšné, o čemž svědčí nejen narůstající počet účastníků, ale i stoupající volejbalová úroveň! Doufejme, že se zde za rok minimálně ve stejném počtu všichni setkáme.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid