Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Sobota přinesla dvě domácí výhry mužů „A“ nad Chocní 04.11.2019 | Zápasy

Komentář k zápasům napsal trenér Petr Podhrázký


V sobotu dne 2. 11. 2019 odehrálo družstvo mužů svůj další zápas ve 2. lize ve volejbale. Ve čtvrtém hracím víkendu letošního programu přivítalo v domácí hale Na Bouchalkách VK Choceň. Choceň přijela v notně pozměněné a silně omlazené sestavě. Z loňského, natož předloňského či dokonce dříve ještě prvoligového kádru nezůstal hostům kámen na kameni. Dopolední předzápasový výhled se tedy jevil poměrně příznivě. Obzvlášť, když my jsme nastoupili téměř v kompletní sestavě. Po návratu k volejbalu absentoval jen zraněný blokař Míra Hübl a chyběl rovněž smečař Míra Šťourač. Pro tento hrací den jsme pak dokonce představili staronovou posilu na postu univerzála, kterou je stejně jako loni Patrik Juda z Velkého Meziříčí.

Po předchozím výsledkově a vlastně docela i herně nevydařeném zájezdu do Dvora Králové bylo z týmu nejen na pátečním tréninku, ale i při rozcvičení cítit odhodlání zahrát konečně slušný volejbal a navázat na většinou povedené domácí zápasy. Tento duch jsme chtěli přenést i do prvního setu úvodního zápasu. Nicméně na výkonu byla znát lehká nervozita, která byla příčinou několika zbytečných chyb. Naštěstí jsme od prvních míčů výborně blokovali a tím jsme se soupeřem drželi vyrovnaný stav. Za stavu 12:12 přišla naše dlouhá série na podání, kdy David Podhrázký zasypal choceňské cílenou plachtou a po nejistém příjmu hostující smečaři neproměnili žádnou svoji příležitost. Získali jsme rázem osmibodový náskok a set pohodlně dotáhli do vítězného konce. Ve druhém setu byla už znát naše výkonnostní převaha, a tak dostal příležitost v jeho průběhu na nahrávce Dan Pavlík. Po zisku tohoto setu se třetí set nesl ve zcela vyrovnaném duchu. Produkovali jsme větší množství nepřesností, ale set se podařilo dohrát do vítězného konce a tím i celý zápas.

Do druhého zápasu jsme tak mohli nastoupit s relativním klidem po dopoledním vítězství. Úspěšná sestava z prvního zápasu doznala tři změny. Smečaři David Podhrázký s Jirkou Pátkem usedli na lavičku a příležitost na smeči dostali Petr Sobotka a Martin Novotný. Ondru Ťupu na univerzálu vystřídal Patrik Juda. Na nahrávku se do začátku zápasu vrátil Jirka Moučka. Post libera stejně jako obsazení blokařské zůstaly beze změny, konkrétně tedy libero Petr Kadlec a středáci Jakub Augustin a Adam Peňáz. Vývoj úvodního setu byl obdobný jako ráno. Počáteční vyrovnaný průběh postupně přerostl v naši výraznou převahu. Po jasně vyhraném prvním setu se totéž odehrávalo i v setu druhém, a to i s opětovným střídáním na nahrávce a konečným vítězným počinem pro nás. Druhý set skončil ještě výraznějším rozdílem, než ten první. Ve třetím však došlo k obratu. Hosté chytili začátek, herně se vzchopili, prakticky nekazili a předvedli po celý set velmi dobrý výkon, za který byli po zásluze odměněni v podobě vítězství v celé sadě a snížení na 2:1. Do čtvrtého setu jsme vstoupili rovněž neslaně nemastně a umožnili Chocni ujmout se opět vedení. Za stavu 7:10 v náš neprospěch jsme konečně zastihli dobrým servisem v nedbalkách hostující příjem. Rázně jsme otočili vývoj setu na stav 13:10, náš neustále trpělivě hrající a bojující tým se dočkal zasloužené odměny v podobě důrazného obratu vývoje setu a tím i celého zápasu. S podporou nadále kvalitního servisu jsme dominovali na síti a vítězství si již nenechali vzít. Nutno dodat, že k obratu výrazně přispěli střádající hráči Jirka Moučka a David Podhrázký.

Výsledky obou zápasů:
TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou – Volejbalový klub Choceň 3:0 (20,16,25)
3:1(14,12,-20,15)

K našemu výkonu jen tolik, že jsme předváděli poměrně dobrý sport. Byli jsme lepší než soupeř, a to prakticky ve všech činnostech. Pozitivním počinem je spousta zablokovaných míčů, i když zde je třeba vidět, že obrana měla o něco snadnější úlohu díky soupeřově smečařské nezkušenosti. Nicméně oba středáci podali dobrý výkon a zejména Adam Peňáz zcela jistě odehrál povedené zápasy.

Cíl zisku dvou výher se tedy podařilo splnit bezezbytku, tzn. za šest bodů. Vrátili jsme se na 2. místo tabulky za suverénní Českou Lípu, která ještě neztratila ani bod a díváme se jína záda se sedmibodovým odstupem. Program 2. ligy dále pokračuje již tuto sobotu. Cestujeme k druhému venkovnímu utkání do Havlíčkova Brodu.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid