Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Šest bodů pro starší žákyně s příchutí zmaru 11.02.2019 | Zápasy

Dnešní super odehraný turnaj se smutným koncem hodnotí trenérka Martina Topinková.


Druhou únorovou neděli probíhaly poslední turnaje základní skupiny soutěže starších žákyň. Letošní sezonu jsme měly velmi dobře rozehranou a toužily jsme se probojovat do finálové trojky. Už tři kola před koncem jsme věděly, že budeme muset všechna utkání vyhrát a doufat v zaváhání Bedřichova nebo Jiskry Havlíčkův Brod. A vzhledem k tomu, že obě družstva měla v posledních dvou kolech odehrát zápas proti Novému Veselí (Broďačky dokonce oba zápasy), které do té doby nebylo poraženo, zdálo se, že náš postup do finálové trojky máme ve svých rukách. Bohužel veselské hráčky přistoupily k posledním zápasům tréninkově a oba silné soupeře nechaly vyhrát. Tak ani náš super výkon nám nepomohl k vytouženým bojům o medaile.

A jaké byly dnešní zápasy?
V prvním utkání jsme nastoupily proti Havlíčkovu Brodu. Z počátku jsme hrály velmi opatrně a vytvořily jsme velké množství nevynucených chyb nejen v útoku (zejména Simča na účku neměla svůj den), ale i na podání. Naštěstí soupeřky přijely pouze v šesti a chuť po vítězství nebyla z jejich strany velká. I když měly i ony o co hrát. Pokud by nás porazily, měly šanci udržet se v bojích o lepší umístění. My jsme se ale set od setu zlepšovaly a utkání jsme nakonec celkem hladce vyhrály 3:0.

V druhém utkání proti nám nastoupily Štoky. Tento zápas byl nečekaně těžký. Holky se o proti minulému turnaji velmi zlepšily. Naštěstí my jsme dobře podávaly, Evča skvěle odběhala a odnahrávala celé utkání a konečně se nám dnes dařilo na útoku ze všech postů. Tak jsme i druhé utkání vyhrály 3:0.

Resume:
V posledním turnaji základní části jsme musely vyhrát. Což nás sice trochu svazovalo, ale i tak jsme soupeřky přehrály ve všech herních činnostech. Předvedly jsme, že umíme hrát dobrý volejbal.


TJ Žďár n. Sázavou - Jiskra Havlíčkův Brod 3:0 (18,18,11)

TJ Žďár n. Sázavou - TJ Sokol Štoky 3:0 (12,20,17)

Hodnocení základní části:
V základní části jsme odehrály 22 utkání. Z toho jsme 18 krát vyhrály a jen 4 utkání jsme prohrály. K postupu do finálovky nám chyběl 1 bod. Rozhodující tak byly prohry s Bedřichovem i s Havl. Brodem. Mohly jsme vyhrát jak druhé utkání proti Bedřichovu (v každém setu jsme z počátku vedli, v 2. setu v koncovce nám nepřála paní rozhodčí a ani protesty trenéra Bedřichova její špatné rozhodnutí nezměnily), tak jsme při troše štěstí měly uhrát domácí zápas proti Brodu. Tam jsme 1. set prohrály v koncovce 27:29 a v druhém setu jsme vedli už 8:1.
A také je škoda, že nebylo jiné rozlosování zápasů a nehrály jsme místo Brodu s Veselím v posledních kolech my. Ale to už je pouze kdyby...

Nyní budeme mít před sebou poslední 3 turnaje, kde se utkáme s družstvy Světlé a Štoků o celkové 4.-6. místo. Držte nám palce, i bramborová medaile je medaile :)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid