Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

První zápas žen 07.10.2023 | Zápasy

V sobotu vyjel tým žen k prvnímu zápasu letošní sezony do Humpolce. Komentář k utkáním napsala kapitánka týmu Klárka Mokričková.


V sobotu 7.10 se naše družstvo žen utkalo poprvé v nové sezoně s týmem z nedalekého Humpolce. Vyrazily jsme v hojném počtu 11 hráček. Jely jsme natěšené, ale nevěděly jsme, co od zápasu a protihráček čekat. Společně jsme na žádném ostrém zápase nebyly, do teď to byly pouze tréninky.

Do prvního zápasu sezony jsme nastoupily s pocitem, že si chceme dobře zahrát a neutrhnout ostudu. První set se vyvíjel s našim překvapením velmi pozitivně a v náš prospěch - nasázely jsme jim hned 6 podání za sebou.
Všechny herní činnosti nám fungovaly a byly jsme jako sehraný tým. Set skončil 25:14 pro Žďáračky!

V 2. setu jsme daly prostor protihráčkám se rozehrát, zde se projevila hra zkušených žen, které mají odehraných několik zápasů. Další 3 sety byly ve prospěch Humpolce, ale byl to krásný volejbal. Stačilo pár bodů a máme je. Konečný výsledek 1:3 na sety pro domácí tým.

Do 2. zápasu jsme nastoupily jako ten méně dominantnější tým, přizpůsobily jsme se hře protiháček a tato strategie nám nesedla. Sety skončily za stavu 16:25 a 13:25. Ve 3. setu hru určovala Žďárská mašina. Všechny herní činnosti se dařily, každý si hlídal svoje místo, a proto jsme set vyhrály za stavu 25:21. Ve čtvrtém setu byly velmi dlouhé a náročné výměny, každý balon jsme za každou cenu chtěly složit na druhé půlce hřiště. Soupeřky však měly v koncovce navrch, jejich zkušenosti a naše chyby zapříčinily výhru Humpolce 20:25. Konečmý stav na sety opět 1:3 pro hráčky z Humpolce.

Nakonec musím zmínit, že jsme předvedly dobrý volejbal jak z herní kvality, tak z pohledu nálady v týmu. Bojovaly jsme o každý míč a povzbuzovaly se. Bylo vidět, že nás volejbal baví a chceme hrát a to je nejdůležitější.

V sobotu 14.10. se na Vás těšíme v 9:00 na Palachovce, kde se utkáme s týmem žen z Bystřice nad Pernštejnem.

Fotky k článku



 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid