Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

První turnaj o umístění starších žáků 07.02.2013 | Turnaje

V neděli 3.2.2013 v tělocvičně ZŠ Palachova proběhl první turnaj o umístění v KP Vysočiny. Náš tým bojuje ve skupině o 5.-7. místo s družstvy ŠSK Demlova Jihlava „B“ a TJ Sokol Hrotovice. Tato tříčlenná skupina se hraje dvoukolově a jedno z družstev je vždy pořadatelem turnaje.


K prvnímu zápasu nastoupili naši borci proti Jihlavě „B“. Tým, který je složený převážně z mladších žáků, známe již ze základní skupiny a od začátku nás překvapil stabilním podáním, kvalitní mezihrou a velkou bojovností. Našim hráčům se nedařilo zejména na příjmu podání a následně i v dalších herních činnostech, což bylo dané i tím, že se hrálo v nové sestavě, protože díky absencím 6(!) hráčů, kteří mají již zkušenosti z předešlých turnajů, nastoupili tři nováčci a dva hráči mladších ročníků. Chtěl bych je hned úvodem všechny pochválit, protože bezvadně zapadli do týmu! Zápas se tedy vůbec nevyvíjel podle našich představ, protože na naší straně bylo až moc velké množství nevynucených chyb a výsledkem bylo vítězství 2:0 pro hosty.

Náš další zápas proti Hrotovicím byl v prvním setu v podobný prvnímu zápasu. Navíc jsme se ještě přizpůsobili hře soupeře, jenž spočívala v časté hře na tzv. první přes. Nicméně především nasazení a odhodlání na naší straně rostlo. V druhém setu bylo k vidění několik obětavých zákroků v poli, zlepšila se mezihra, začalo se fandit, ale z vítězství 2:0 se přece jenom radovali Hrotovice.

K odvetným zápasům nastoupil náš tým již pod vedením Zbyňka Kaliny a s velkým odhodláním vyvarovat se zbytečných chyb a zkusit něco vyhrát. V odvetě proti Jihlavě se naši borci výrazně zlepšili na podání, a to tak, že ho nejenom nekazili (nebylo výjimkou i 6 podání v řadě), ale zaznamenali i spoustu přímých bodů. Když se k tomu přidala i dobrá hra v poli, několik kvalitně zakončených volejbalových akcí, ochota plnit taktické pokyny trenéra a týmový kolektivní výkon, výsledkem bylo jasné vítězství 2:0.

Po malém oslavném kolečku se šlo na odvetu s Hrotovicemi. Naši hráči nažhaveni předchozím vítězstvím pokračovali ve stejném výkonu skoro celý 1. set, přestože jim problémy opět dělala hra Hrotovic na tzv. první přes, i když na ni byli předem upozorňováni. Nicméně se 1. set podařilo vyhrát, ale hned na začátku druhého setu se najednou dostavil pocit uspokojení a dokonalé přizpůsobení se hře soupeře. Po dvou vybraných timeautech (druhý už za stavu 4:11) a několika možných střídáních se již rozehraný set nepodařilo zachránit a rozhodnout měl tedy třetí zkrácený set. V něm se opět naši borci vrátili k předchozím výkonům a výsledkem byl najednou stav 7:1 a vybrané oba timeauty soupeře. Potom náš tým vyrobil několik nevynucených chyb a stav se začal rychle vyrovnávat, ale při změně stran byl náš tým pořád o dva body napřed. Jak se ale následně ukázalo, nejvíce naše hráče zřejmě rozhodila výměna stran, protože od té doby se jim úplně přestalo dařit. Soupeř nejen, že vyrovnal stav utkání, ale ihned odskočil na tři rozdílové body. Díky dvěma rychle za sebou jdoucím timeautům a následným přímým bodům z podání se podařilo vyrovnat na 11:11, poté se oba soupeři přetahovali o každý bod do stavu 14:14, aby následně získali Hrotovice mečbol. O vyrovnání se postaral v nervy drásající mezihře Šimi forhendovým úderem, za který by se nemusel stydět ani Federer. Následující dvě kvalitní podání Gregyho rozhodly o tom, že naši borci slavili vítězným kolečkem druhé vítězství, tentokrát 2:1.

První turnaj skupiny o 5.–7. místo tedy skončil velmi vyrovnaně, každé družstvo zaznamenalo 2 vítězství a dvě porážky.

Naši borci nastoupili v tomto složení: D. Peňáz (kapitán), J. Kalina, J. Gregor, P. Sobotka, P. Šimek, D. Škarka, P. Čuda, R. Pohanka, D. Lojek

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid