Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

První turnaj minivolejbalové sezóny dopadl úspěšně! 16.10.2014 | Turnaje

12. října 2014, Nové Veselí, první minivolejbalový turnaj, úžasná atmosféra, napětí a neočekávané výsledky. To je zkrácená verze nedělního turnaje. Vezměme to ale od začátku.


Žďár jel do Nového Veselí reprezentovat se dvěma týmy. V týmu "Žďár A" hrála Soňa Matýsková, Lucie Kalinová, Sára Hradová, Valerie Blažíčková a jako náhradník jim pomáhala Adéla Pochopová. Tým "Žďár B" zastupovali Tereza Mokričková, Eva Nováková, Tadeáš Hansl a Adam Pavlík.

Po příjezdu do Veselí nás čekal hned první zápas a to s Novým Veselím "C". Bojovat s nimi měl náš "B" tým. Na takovéhle starty budeme asi ještě potřebovat potrénovat :-), zaskočilo nás totiž soupeřovo podání, které nám uhrálo 7 bodů. Od prvního zkažení jsme se jich sice dále drželi v patách, ale jelikož se hrálo jen na jeden set do patnácti bodů, bohužel jsme tento boj prohráli. Nicméně na řadu přišel tým "A", proti nim nastoupilo Nové Veselí "D". Jenomže toto družstvo nemělo proti našemu nabušenému podání téměř žádnou šanci a my jsme vyhráli 15:9!!! Když tohle vidělo družstvo "B", nemohlo se přece nechat zahanbit, a do dalšího zápasu nastoupilo s takovým nasazením, 100%ním podáním a povzbuzující náladou, že jsme získali další, trochu dramatičtější výhru, a to 16:14. Od této chvíle bylo cítit napětí a soutěživost nejen v řadě hráčů, ale také v rodičích, okolních divácích, soupeřích a mně dokonce ještě teď běhá mráz po zádech při psaní tohoto článku. S každým dalším zápasem rostla bojovnost. Na jedné straně doslova křičeli fandící rodiče, na straně druhé povzbuzovali protihráči a za takovýchto podmínek naše družstva každý další zápas jednoduše ukončovala vítězstvím!!

Ještě bych asi měla trochu vysvětlit o co a jak jsme vlastně hráli. Obě naše družstva hrála v poslední "E" skupině o 10 družstvech. Skupina byla ještě rozdělena na "E1" a "E2" po pěti družstvech. Každé z našich družstev bylo v jedné této skupině. Po odehrání všech zápasů v těchto skupinách bylo nutné vybrat vítěze z celé "E" skupiny. Abych to tady nevysvětlovala zbytečně, o tento "titul" :-) totiž bojovalo naše "A" družstvo! Takový úspěch byl ale pro náš tým už hodně psychicky náročný a nakonec podlehli emocím. Ve skupině jsme tedy skončili druzí! Naše "B" družstvo vyhrálo a prohrálo stejný počet setů jako další dvě družstva ze skupiny a tato skutečnost nás bohužel kvůli horšímu skóre ne bodech posunulo níže. Měli ale možnost zahrát si znovu s jedním z týmů, který nás porazil (konkrétně s Novým Veselím "C"). Na zápas se začali scházet i zvědavci z "lepších" skupin, aby se podívali, co se to tam děje. Atmosféra totiž nabrala nepopsatelných obrátek, jakoby se hrálo o "mistra světa" :-).. Nebude už tedy divné, když to zakončím tím, že jsme nakonec VYHRÁLI!!!!

Odtrénovala a sepsala Aneta

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid