Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

První soutěžní turnaj starších žákyň 07.10.2013 | Zápasy

Starší žákyně na prvním turnaji soutěže vybojovaly 2 výhry a 6 bodů.


V neděli 6. října začala soutěžní sezóna v krajském přeboru pro družstvo starších žákyň. Soutěž se letos hraje turnajově a rozdělena do 2 skupin – Východ a Západ. Žďárské žákyně patří do skupiny Východ společně se soupeřkami z Jihlavy, Třebíče a Nového Veselí. U každého družstva proběhnou 2 turnaje, kterých se účastní všechna 4 družstva. Hraje se systémem každý s každým na 2 vítězné sety, přičemž se používá italský systém bodování (tedy výhra 3 body, prohra 0 bodů, výhra 2:1 znamená pro vítěze 2 body a pro poraženého 1 bod).

První turnaj probíhal v Novém Veselí, které bylo také naším úvodním soupeřem. Šlo o první zápas sezóny, navíc pod novým trenérským týmem, takže na hráčkách byla patrná velká nervozita. Tomu odpovídal i herní projev v úvodním setu, kdy jsme kupili mnoho nevynucených chyb a soupeř se tak lehce ujal vedení 8:4. V oddechovém čase jsme si ujasnili, že se není čeho bát a že je třeba jen minimalizovat chyby. Hra se vyrovnala, na naší straně ubylo chyb a oba soupeři se střídavě přetahovali o vedení. V koncovce setu jsme ale opět udělali několik zbytečných chyb, které zapříčinily, že jsme prohrávali 21:24. Zkusili jsme tedy vsadit vše na jednu kartu a pokusili se sbírat bod po bodu bez ohledu na nepříznivý stav. Toto skvěle zafungovalo, uhráli jsme 5 bodů v řadě a bezchybným výkonem v koncovce jsme již zdánlivě ztracený set obrátili ve svůj prospěch a zvítězili 26:24. Najednou jsme byli na koni, soupeřky k ničemu nepustili a 2. set jsme vyhráli rozdílem 2 tříd v poměru 25:8.

Po krátké přestávce nás čekal 2. soupeř, tým Třebíče. Opět nastal stejný scénář, kdy jsme do zápasu vstoupili nekoncentrovaně a brzy prohrávali 1:5. Opět následoval oddechový čas, který nám připomněl, že se už opravdu hraje a že je třeba zapnout na vyšší obrátky. I zbytek setu měl stejný scénář jako v 1. zápase, takže jsme zabrali a set dovedli do vítězného konce s výsledkem 25:20. Druhý set byl už jasnou záležitostí a získali jsme jej snadno 25:9.

V poslední zápase nás čekal nejtěžší soupeř, tým Jihlavy. Na hráčkách Jihlavy bylo patrné nejen velké sebevědomí, ale i vyzrálý herní projev. My jsme naopak působili dost zakřiknutě, což se odrazilo na výkonu. Jihlava výborně podávala, my se naopak na podání trápili, což způsobili, že i přes zlepšený výkon ve středních částech setů jsme celý zápas prohráli 0:2 (18:25 a 15:25).

Celkově lze konstatovat, že náš herní projev je zatím nevyrovnaný, vynikající okamžiky jsou střídány nevynucenými chybami. Potřebujeme zapracovat na organizaci obrany na síti a také na příjmu a podání. Velmi pozitivním prvkem je, že dokážeme bojovat až do konce a i zdánlivě ztracený set dokážeme získat ve svůj prospěch. Velmi sympatické je také to, že většina hráček dokáže nejen vnímat rady a doporučení trenéra, ale také je pak uskutečnit na hřišti. Do utkání se zapojila nejen základní sestava, ale také další hráčky, které v neděli odehrály svůj první šestkový soutěžní zápas v kariéře. Celkově je však třeba hodnotit hru i výsledky pozitivně, na začátek sezóny to bylo více než dobré.

Do příštího turnaje, který se koná 20. října v Třebíči, máme určitě možnost zapracovat na zjištěných nedostatcích a také na celkovém herním projevu.

Přehled výsledků:
Nové Veselí – Žďár 0:2 (24:26,8:25)
Třebíč – Žďár 0:2 (20:25,9:25)
Jihlava – Žďár 2:0 (25:18,25:15)

Sestava:
Klára Mokričková, Bára Mokričková, Gabriela Pátková, Míša Janovská, Veronika Hájková, Anička Nováková, Karolína Sekničková, Nikol Fipili, Eliška Flídrová, Tereza Havlíková a Adéla Tomášková.

Trenéři: Pavel Veselý a Edita Hájková

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid