Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

První porážka juniorů v sezóně 13.11.2023 | Zápasy

Komentář k utkáním družstva juniorů napsal trenér Zbyněk Kalina.


Ke 3. kolu top skupiny KP Pardubického, Královéhradeckého a Kraje Vysočina odjížděli junioři jako vedoucí tým celé soutěže, avšak oslabeni o 2 hráče základní sestavy, kteří po dohodě s trenéry byli k dispozici A-týmu mužů pro domácí utkání s Mnichovým Hradištěm. Jednoznačným cílem pro tento turnaj, který se tentokrát konal v Rychnově nad Kněžnou ve sportovní hale Romana Šebrleho, bylo udržet se nadále v nejlepší skupině KP. Znamenalo to tedy po předpokládaném vítězství domácího Rychnova n. K. s TJ Svitavy vyhrát alespoň jeden zápas, což se hned v prvním zápase se svitavským týmem sice povedlo, ale s předvedeným výkonem bylo ke spokojenosti opravdu daleko. Ve druhém zápase s domácím týmem Rychnova n. K. se hrálo o vítězství v top skupině KP a domácím se tentokrát podařila odveta za dvě porážky v předchozích dvou kolech, což znamená, že náš náskok v čele KP se snížil na pouhé dva body.

TJ ŽĎÁR N. S. – TJ SVITAVY (U18)​ 3:0 (25:21, 25:20, 25:16)
Sestava: Hansl, Pavlík A., Zbořil, Švoma, Pavlík M., Havlík, libero Jeřábek. Střídali: Bantianidis, Halouzka
Velmi mladý tým Svitav neměl být pro naše hráče výrazným soupeřem, ale opět se potvrdilo (jako již poněkolikáté), že v zápasech s papírově slabšími soupeři neumíme získat herní převahu a výrazně je přehrát. Naopak se přizpůsobujeme jejich hře, vytváříme zcela zbytečné chyby a většinou až do koncovek se pak strachujeme o vítězství. Takže suma sumárum, jediným pozitivem na tomto zápase bylo zapojení všech přítomných hráčů do hry a spokojenost s předvedenou hrou obou mladých blokařů Filipa i Denise v základní sestavě včetně solidního výkonu střídajícího Richarda na náhře.

VK SPORT RYCHNOV N. K. (U20) - TJ ŽĎÁR N. S. 3:1 (25:19, 25:12, 10:25, 25:21)
Sestava: Hansl, Pavlík A., Zbořil, Bantianidis, Pavlík M., Havlík, Střídali: Jeřábek, Švoma
Místo předpokládané vyrovnané bitvy o každý míč nastal v 1. setu velký herní propad našich hráčů především na přihrávce, což velmi ovlivňovalo náš následný útok a následně i další herní činnosti. Opakovaly se stále stejné chyby, nedodržování taktických pokynů, po občas uhraném bodu žádné emoce, prostě beznaděj. Domácí hráči náš tým převyšovali prakticky ve všech herních činnostech, o tom ostatně hovoří 2 vyčerpané time za stavu 7:17. V koncovce setu přišly konečně i nějaké vítězné míče a nakonec se podařilo upravit skóre alespoň na přijatelných 19 bodů. Ve 2. setu se naše herní krize bohužel ještě prohloubila, „naši hráči se doslova překonávali, kdo udělá více chyb“, a pouze 12 uhraných bodů je toho důkazem. Ve 3. setu se po prostřídání hráčů (Tomáš za Tadeáše na náhru, Patrik na blok za Denise) najednou začalo dařit, dostali jsme se hned do vedení, které jsme neustále navyšovali, a předváděli jsme výkon, který byl snad nejlepší v probíhající sezóně. Hráči si najednou věřili na podání, sebevědomí bylo vidět i na útoku, v poli posbírali spoustu míčů, dodržovali taktické pokyny a jejich výkon byl plný emocí. Domácí jsme tak doslova spláchli 25:10. Do 4. setu se šlo ve stejné sestavě, ale už jsme nedokázali navázat na předchozí bezchybný výkon. Většinou jsme sice vedli, ale také jsme domácím pořád umožňovali svými chybami dotahovat naše 3-4bodové vedení, což se nám nakonec vymstilo v koncovce, kterou jsme nezvládli.

Poučení pro příště – necelé 2 sety velmi dobré hry rozhodně na vítězný zápas s kvalitním soupeřem nestačí !!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid