Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Přípravný zápas: Žďár n. S. - Hrotovice 2:4 27.08.2012 | Zápasy

V sobotu 25.8. jsme se v přípravném zápase utkali na antuce s Hrotovicemi.


V sobotu se měl u nás uskutečnit tradiční finálový turnaj Antukové ligy Vysočiny. Poprvé v historii se stalo, že se finále neuskuteční z důvodu nezájmu družstev, což také vypovídá o stavu volejbalu na Vysočině. Protože ale náš tým je v plné přípravě na novou sezonu, utká se v přípravném zápase s Hrotovicemi. Pokud by se konala Antuková liga, tak s největší pravděpodobností by stejné složení týmů mělo i její finále, takže jsme jen vlastně přeskočili několik úvodních zápasů :-) Utkání s Hrotovicemi se uskutečnilo na volejbalových kurtech Na Rybníčku a bylo přípravou obou týmů na nadcházející druholigovou sezonu, kde se s tímto soupeřem budeme také utkávat, ale již v mistrovských zápasech.

Počasí volejbalu zrovna ideálně nepřálo, a tak hráče občas zkropil déšť. Soupeř přijel v plné sestavě, my, jak už tomu přes léto bývá dobrým zvykem, jsme opět nebyli kompletní, protože nám chyběla obě účka (dovolenkáři Troji a Ťupík), takže jejich post si poprvé zahrál Hugo a posléze i Kuba, a oba svou roli zvládli se ctí. Zejména výkon Kuby, který hrál zápas takovéto úrovně vůbec poprvé, byl velmi potěšující. U nás dále na smeči nastoupil Kadly s Mírou, na bloku Chlády s Michalem, na náhře Mouka a na liberu Peťa.

Největší rozdíl mezi oběma týmy byl zejména v podání. Soupeř rozhazoval náš příjem tvrdým podáním, čímž eliminoval náš útok, a my jsme měli problém prosadit se proti připravené obraně a bodovat. Navíc jsme se zpočátku jen velmi těžce dostávali do zápasu, byli pasivní a jakoby bez energie, což společně s velikým množstvím chyb zapříčinilo, že jsme první 2 sety hladce prohráli a soupeř nemusel vynaložit ani moc úsilí (15:25 a 20:25). Ve třetím setu jsme konečně ožili a po mnohem lepším výkonu jsme soupeře porazili stejným rozdílem jako on nás ve 2. setu. Do 4. setu nastoupil na účko Kuba a Hugo šel místo Chládyho na blok. Výsledkem toho byl slušný výkon a těsná prohra v koncovce setu (23:25). V 5. setu na post nahrávače přišel Filip, pro něhož to byl letošní poslední kontakt s volejbalovým míčem před odjezdem na stáž do Finska. Dohráli jsme pak poslední 2 sety v této sestavě a v 5. setu zvítězili 25:22 a poslední 6. set prohráli 18:25.

Celkově jsme tedy odešli poraženi 2:4, ale utkání splnilo svůj účel. Sehráli jsme další těžký zápas se silným soupeřem, vyzkoušeli různé varianty sestavy a potvrdili si, že je stále na čem pracovat. Ani ne za 2 měsíce se s Hrotovicemi utkáme opět, tentokrát ale již v rámci 2. ligy, a abychom uspěli, budeme muset na jejich palubovce předvést mnohem lepší výkon než tady na antuce.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid