Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Přípravná utkání Áčka s Hrotovicemi a Drásovem 10.01.2011 | Turnaje

V neděli 9. ledna jsme v rámci přípravy odehráli 2 utkání s týmy, které v současnosti drží 2. respektive 3. místo tabulky 2. národní ligy – Hrotovicemi a Drásovem. Důvod byl jasný – máme určité ambice, v KP jsme dosud ve 12 zápasech ztratili jen 1 set, a tak jsme si chtěli ověřit, jak dokážeme hrát se silnými soupeři.


Věděli jsme, že se soupeři se můžeme měřit v útoku a na bloku, ale hlavní rozdíl bude v podání, ve hře v poli a zejména v počtu nevynucených chyb. Toto se do puntíku potvrdilo, stejně jako fakt, že náš výkon roste s kvalitou soupeře. Naše hra byla velmi dobrá na bloku (proti Drásovu jsme v 1. setu vedli 8:2 díky 6 úspěšným blokům), také útok se nám poměrně dařil, pokud jsme dokázali úspěšně přihrát, což se nám vzhledem ke kvalitě soupeřova podání ne vždy úplně povedlo. Byl znát i jistý respekt některých našich hráčů ke kvalitám soupeře a z něj pramenící nejistota plodící nevynucené chyby, což je věc, která se dá odstranit jedinou cestou - hrát co nejvíce zápasů proti silným soupeřům.

Největší rozdíl byl patrný ve hře v poli, kde soupeři působili velmi kompaktně a málokdy se stalo, že by do jejich pole spadl míč, aniž by se jej pokusil někdo vybrat. Naše hra v poli je bez debaty naší nejslabší herní činností a bude na ní nutno silně zapracovat. To samé lze konstatovat o podání, protože soupeřovo podání bylo skutečně vysoce účinné a dělalo nám velké problémy, kdežto my jsme soupeře moc podáním nepotrápili, spíše jsme mu dávali body tím, že jsme podání nedokázali přehodit přes síť. Silnější měřítko na kvalitu podání snesl jen Míra Šťourač a Ondra Kadlec, ostatním se příliš v této činnosti nedařilo.

Množství nevynucených chyb je to, co nás od obou soupeřů nejvíce odlišovalo, a hlavní důvod, proč jsme nedokázali zvítězit. Výborný výkon podal Ondra Trojánek, a to nejen v útoku, jak je jeho dobrým zvykem, ale i na bloku a příjmu, a hlavně byla patrná jeho chuť do hry. Dokázal to i tím, že se velmi úspěšně popasoval s rolí účka, kde střídal nevýrazného Ondru Ťupu.

Proti Drásovu jsme sice zvítězili v 1 setu, ale ve 2 dalších setech jsme výrazně vedli (až o 6 bodů!), přesto jsme je nedokázali vyhrát, a to hlavně kvůli vlastním nevynuceným chybám. S Hrotovicemi v posledních 2 setech chyběl kousek štěstí, abychom vypjatou koncovku strhli na svou stranu (26:24 a 27:25), škoda 2 chyb na útoku v koncovce 3. setu.

Příslibem je ale zcela určitě předvedená hra, ač s velkými výkonostními výkyvy, a zjištění, že pokud dokážeme odstranit část nevynucených chyb a zapracujeme na poli a podání, můžeme být týmům z čela 2. národní ligy vyrovnaným soupeřem.

Výsledky přípravných utkání:

Hrotovice – Drásov 3:0 (17,20,22)
Drásov – Žďár n. S. 3:1 (22,19,-22,20)
Hrotovice – Žďár n. S. 3:0 (19,24,25)

Vložil: Vesy

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid