Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Premiérový turnaj starších žáků 02.10.2012 | Turnaje

Začalo to! Uběhlý víkend proběhla premiéra starších žáků v krajském přeboru. Po roce seznamování se s volejbalem, trénováním a jedním soustředěním došel čas na další krok. A to pravidelnou soutěž!


Krajský přebor starších žáků se hraje systémem dvou skupin po 3, respektive 4 týmech. Každý tým uspořádá jeden turnaj a týmy na 1. a 2. místě postoupí do finálové skupiny o 1. až 4. místo, ostatní si zahrají o 5. až 7. místo.
První turnaj, který se konal 30.9. ve Velkém Meziříčí, prověřil naše svěřence na 100 procent.

K prvnímu utkáni jsme nastoupili proti týmu Jihlavy B. Tým tvoří především ještě hráči věkem patřící do nižší kategorie, a proto to byl v podstatě ideální soupeř na začátek turnaje. Především dobrým servisem jsme si vytvořili tlak na soupeře a v prvním i druhém setu zvítězili vždy o několik bodů. Na našich hráčích byla vidět chuť a zápal do hry, který se projevoval ve všech herních činnostech, k vidění byly i pěkné rozehry zakončené smečí.

V druhém zápase, s o poznaní těžším soupeřem z Velkého Meziříčí, jsme ze začátku drželi krok, nicméně za stavu 10:10 začali přibývat body pouze na straně domácích a ve stejném duchu se nesl i druhý set. U Velmezu byla vidět větší herní praxe, tito hráči totiž už hrají a trénují několik let společně.

Poslední zápas skupiny s ZŠ Lípa měl obdobný průběh. Hráči Lípy téměř nekazili a k tomu občas přidali i tvrdý smeč. Konečné skóre 2:0 pro Lípu.

Pár slov závěrem: Na prvním turnaji jsme předvedli dobrý výkon. Bylo vidět, že se tréninková píle vyplácí. Na turnaji došlo ke zlepšení všech hráčů, kdy zápasové nasazení dalo projevit prvky na tréninku příliš nevydané. Dobrý byl pohyb na hřišti a především kvalitní podání. Jako trenér mám z prvního turnaje dobrý pocit, jsem si vědom, že nás čeká ještě hodně práce, ale věřím, že v takovém nasazení jako bylo na turnaji přijde zlepšení každým dalším tréninkem.

Sestava: David Peňáz, Marek Wencelides, Jan Gregor, Jan Kalina, Vojtěch Munzar, Daniel Pavlík, Radek Pohanka, Pavel Čuda a trenérské trio Zbyněk Kalina, Petr Kadlec, Ondřej Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid