Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Premiérová výhra mladších žákyň v HB 08.10.2023 | Zápasy

Po turnaji KP odjelo jedno vítězství do Žďáru.


Komentář smečařky Barči:
V sobotu 7.10 jsme se v Havlíčkově Brodě utkali s týmy mladších žákyň Havlíčkova Brodu A, Havlíčkova Brodu B a Nového Veselí. Jako první jsme hráli s Novým Veselím a prohráli jsme 2:0. Nešel nám příjem ani smeče a moc nás mrzí že to tak dopadlo. Jako druzí jsme hráli s Havlíčkovým Brodem B, a to jsme vyhráli 2:0. Soupeři byli lehce porazitelní, protože nezvládaly smeče ani podání, takže jsme prakticky vyhráli jen kvůli našemu skvělému podání. Jako poslední jsme hráli s Havlíčkovým Brodem A, a to jsme taky prohráli 2:0. U tohoto zápasu jsme v obou setech ztratily cca osm bodů hned na začátku kvůli špatnému příjmu a potom už nám to nešlo dohnat. Ve finále jsme za toto turnaje docela šťastné, protože jsme vyhráli jeden zápas, a kromě prvního zapasu se nám to docela povedlo.

Doplnění trenéra:
V prvním utkání s Novým Veselím se nám vůbec nedařilo, nebyli jsme schopni klást soupeři jakýkoliv odpor (až na koncovku prvního setu, kdy jsme ze stavu 22:1 upodávali na konečných 25:8 pro NV). Nutno uznat, že soupeř značně prostřídal sestavu, dovoluji si ale tvrdit, že pokud by nám tento bojovný styl hry vydržel, vítězství v dalším setu bychom družstvu Veselí značně zkomplikovali. Bohužel jsme zase nic nepředvedli a body měli prakticky jen ze soupeřova zkaženého podání.

Druhý zápas s Havlíčkovým Brodem „B“ se odvíjel úplně opačně. Holkám se dařilo na podání, zvládaly příjem. Přišlo i několik pěkných bodových útoků, a to vše nám zvyšovalo sebevědomí. Bylo nám dovoleno prostřídat do hry i lavičku, holky si vyzkoušely téměř všechny herní činnosti. Většina míčů byla zaútočených lobem nebo smečí a občas se samozřejmě chybovalo, tím jsme sice soupeři věnovali pár bodů, ale holky předvedly, že umí a chtějí hrát dobrý volejbal.

Zápas s HB „A“ probíhal z naší strany obdobně jako s Brodským béčkem. Relativně bojovná a odvážná hra s sebou tentokrát nesla větší množství naprosto zbytečných chyb z nepozornosti, nedodržování systému, nevolání si, a snaze přepinknout příjem u sítě na první přes (soupeřky buď vracely útok nebo se holkám nepodařilo přehrát přes síť – to nás v celém zápase stálo minimálně 15 bodů !!!!). Značnou roli hrála i daleko vyšší kvalita soupeře. Na druhou stranu byly do hry postupně zapojeno všech 12 hráček.


Holky si zaslouží pochvalu za zvládnutí servisu. Obrovským problémem je udržení pozornosti a komunikace na hřišti, to absolutně nesouvisí s jakoukoliv volejbalovou činností a je to pouze o přístupu každé z hráček.

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 0:2 (-8,-9)

TJ Jiskra Havlíčkův Brod "B" - TJ Žďár nad Sázavou 0:2 (-22,-20)

TJ Žďár nad Sázavou - TJ Jiskra Havlíčkův Brod "A" 0:2 (-14,-12)

 
tabulky

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid