Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Premiérová výhra mladších žákyň v HB 08.10.2023 | Zápasy

Po turnaji KP odjelo jedno vítězství do Žďáru.


Komentář smečařky Barči:
V sobotu 7.10 jsme se v Havlíčkově Brodě utkali s týmy mladších žákyň Havlíčkova Brodu A, Havlíčkova Brodu B a Nového Veselí. Jako první jsme hráli s Novým Veselím a prohráli jsme 2:0. Nešel nám příjem ani smeče a moc nás mrzí že to tak dopadlo. Jako druzí jsme hráli s Havlíčkovým Brodem B, a to jsme vyhráli 2:0. Soupeři byli lehce porazitelní, protože nezvládaly smeče ani podání, takže jsme prakticky vyhráli jen kvůli našemu skvělému podání. Jako poslední jsme hráli s Havlíčkovým Brodem A, a to jsme taky prohráli 2:0. U tohoto zápasu jsme v obou setech ztratily cca osm bodů hned na začátku kvůli špatnému příjmu a potom už nám to nešlo dohnat. Ve finále jsme za toto turnaje docela šťastné, protože jsme vyhráli jeden zápas, a kromě prvního zapasu se nám to docela povedlo.

Doplnění trenéra:
V prvním utkání s Novým Veselím se nám vůbec nedařilo, nebyli jsme schopni klást soupeři jakýkoliv odpor (až na koncovku prvního setu, kdy jsme ze stavu 22:1 upodávali na konečných 25:8 pro NV). Nutno uznat, že soupeř značně prostřídal sestavu, dovoluji si ale tvrdit, že pokud by nám tento bojovný styl hry vydržel, vítězství v dalším setu bychom družstvu Veselí značně zkomplikovali. Bohužel jsme zase nic nepředvedli a body měli prakticky jen ze soupeřova zkaženého podání.

Druhý zápas s Havlíčkovým Brodem „B“ se odvíjel úplně opačně. Holkám se dařilo na podání, zvládaly příjem. Přišlo i několik pěkných bodových útoků, a to vše nám zvyšovalo sebevědomí. Bylo nám dovoleno prostřídat do hry i lavičku, holky si vyzkoušely téměř všechny herní činnosti. Většina míčů byla zaútočených lobem nebo smečí a občas se samozřejmě chybovalo, tím jsme sice soupeři věnovali pár bodů, ale holky předvedly, že umí a chtějí hrát dobrý volejbal.

Zápas s HB „A“ probíhal z naší strany obdobně jako s Brodským béčkem. Relativně bojovná a odvážná hra s sebou tentokrát nesla větší množství naprosto zbytečných chyb z nepozornosti, nedodržování systému, nevolání si, a snaze přepinknout příjem u sítě na první přes (soupeřky buď vracely útok nebo se holkám nepodařilo přehrát přes síť – to nás v celém zápase stálo minimálně 15 bodů !!!!). Značnou roli hrála i daleko vyšší kvalita soupeře. Na druhou stranu byly do hry postupně zapojeno všech 12 hráček.


Holky si zaslouží pochvalu za zvládnutí servisu. Obrovským problémem je udržení pozornosti a komunikace na hřišti, to absolutně nesouvisí s jakoukoliv volejbalovou činností a je to pouze o přístupu každé z hráček.

Výsledky:
TJ Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Nové Veselí 0:2 (-8,-9)

TJ Jiskra Havlíčkův Brod "B" - TJ Žďár nad Sázavou 0:2 (-22,-20)

TJ Žďár nad Sázavou - TJ Jiskra Havlíčkův Brod "A" 0:2 (-14,-12)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid