Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Povinné domácí body s Malšovicemi 11.11.2013 | Zápasy

Rozlosování 9. a 10. kola druhé odbíjenkářské ligy přisoudilo Malšovicím výlet na palubovku žďárské mašiny. Dle papírových předpokladů to měla být lehká práce pro domácí – po napůl úspěšném vyplenění Prahy jsme se stále drželi na 2. místě, Malšovicím patřila příčka sedmá.


Výletníci z východních Čech si byli své horší výchozí pozice vědomi a do žďárského kotle se jim zjevně nechtělo, když dorazili v kompletním složení 15 minut před začátkem zápasu. To žďárský válec měl jiné problémy, a to s následky výletu do Prahy. Hugo i Kubajz z anabáze v hlavním městě ochořeli, na Míšovi se víkendový program podepsal naprostým fyzickým vyčerpáním. Blokařská otázka před sobotou tak zůstávala otevřená. Vesy se Zombou nakonec vše vyřešili a na palubovku vypustili tuto sestavu: Mouka (N), Troji (U), Kadlík a Míra (S), Míša a David (B), Peťa (L). Na lavičce Číry s Chláďou.

Průběh prvního zápasu není třeba rozdělovat do jednotlivých pasáží, neboť hra plynula ve stále stejném poklidném uspávacím tempu. My jsme pravidelně docházeli na první technický za stavu 8:2, na druhý to bylo zhruba 16:9 a poté všechny sety samospádem došly svého konce. Za zmínku snad jen stojí, že do třetí sady nastoupil na smeč Číry a probudil spící obecenstvo svojí kanonádou za koncovou čárou, která měla za následek 2 esa, zhruba 7 bodů na naší straně a zesměšnění přihrávačské trojice hostí. Výsledkem rozložení sil na palubovce byl jednoznačný průběh a stav 3:0 pro domácí.

Druhé střetnutí jsme netradičně začali již o půl 12 v obdobné sestavě, kdy na kladivu vystřídal Trojiho Ťupík a Míru nahradil Číra. Kdo z diváků očekával, že alespoň druhý zápas bude mít spád, odcházel bohužel zklamán. Žďárská mašinka ztrácela na rychlosti a postupně se přizpůsobovala hře hostí. Ve chvílích nouze však dokázala vždy zabrat a bodově od soupeře poodskočit. Hosty jsme přehrávali téměř ve všech činnostech, a tak i druhý zápas skončil přesvědčivým vítězstvím, když ani v jednom setu se soupeř nepřehoupl přes 20 bodů. Předvedená hra však příchozí diváky rozhodně nepřesvědčila o kvalitě druholigové odbíjené.

Konečné skóre v řeči čísel: Žďár n. S. – Malšovice 3:0 (12, 15, 10) 3:0 (16, 20, 11).

Lehkou pachuť jsme si nakonec šli spravit na zápas žen, kde jsme našli uprchnuvší fanoušky z našeho zápasu, kterým se nebylo co divit. Pohledný zápas nakonec strhl i nás, jinak spořádané muže a chlapce, kteří jsme zde našli zalíbení ve zpěvu a hlasitém skandování. Žďárská dívčí mašina tohoto beze zbytku využila a dramatický tiebreak proměnila ve vítězství. S konečně dobrým pocitem jsme se tak mohli odebrat do svých domovů.

Pár zjištění na konec:
Poprvé při našem druholigovém působení se nám soupeř omluvil za vlastní špatný výkon. Poprvé chtěli někteří soupeři druhý zápas vystříhat, poprvé chtěli soupeři hrát za 5 minut a nakonec se nechat umluvit na půlhodinu.

David v sobě našel rodinné blokařské geny a my jsme v něm naopak našli našeho historicky prvního blokaře, který umí zablokovat i podat.

Návrat ztraceného syna Chládi je dokonán! Všichni jen pevně doufáme, že není zapříčiněn tím, že by chtěl doplnit svoji kolekci černých teplákovek.

Černý obchod s černými teplákovkami v týmu totiž nadále vzkvétá! Trh s mikinami je přesycen, naopak tepláky jsou nedostatkové zboží.

Skandování „píchej, píchej“ na volejbalovém zápase žen může působit poněkud nešťastně.

Prohlášení o dvou vítězstvích žďárské mašiny do místní televize v okamžiku, kdy jsme teprve dohráli zápas první, svědčí o stoupajícím sebevědomí žďárského lodivoda!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid