Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Povedený výjezd mužů do Malšovic 17.02.2014 | Zápasy

Po vypjatém domácím střetnutí s Pragovkou jsme se k pořadí již čtrnáctému dvojzápasu v této sezóně vypravili do Hradce Králové. Zdejší Malšovice se sice prozatím držely na devátém místě tabulky, avšak byli jsme si vědomi jejich síly - ve svém středu mají několik silných individualit, navíc před rokem nás v domácím prostředí připravily o čtyři body, a tak bylo třeba zachovat nejvyšší stupeň obezřetnosti.


Před týdnem v domácím prostředí jsme byli v kompletním složení a spatřili i některé tváře dlouho nevídané, pro výjezd do Malšovic jsme s nimi však již počítat nemohli. Navíc se projevila lyžařská sezóna i partnerské povinnosti spojené s valentýnským víkendem, a tak jsme museli na některých postech lehce zaimprovizovat a mezi herní kusy opět přibrat Zombu.

Do prvního měření volejbalových sil nastoupili Mouka (N), Kadlík a Míra (S), Troji (U), Kubajz a Míša (B), Zomba (L). Na střídačce v záloze zůstali připravení David a Chláďa společně s rýmičkou zchváceným Ťupíkem.

Rozjezd zápasu pro nás vyzněl výborně, dokázali jsme soupeře zatlačit plachtícím servisem a následně domácí útočníky chytat do svých blokařských sítí. K tomu jsme dokázali přidat stabilní útok, kdy především Míra na hlavním kůlu motal hlavu domácím blokařům přesně mířenými útočnými výpady. Na dobrý vstup do zápasu jsme dokázali navázat i v dalších setech. K dobré útočné hře z kůlů se přidali i blokaři, žďárskou mašinu zápas vysloveně bavil a dovedla ho k vítězství za tři body ve třech setech. Je třeba vyzdvihnout výkon Kubajze na bloku, který k několika suverénním pokličkám na kůlech a rychlících ze středu přidal i velmi kvalitní představení na servisu.

Domácí v očekávání posil trvali na zahájení druhého zápasu až o druhé odpolední, čehož jsme využili k průzkumu královéhradecké gastronomické scény. Odměnou za výstup na náměstí nám byly zabijačkové speciality v místním pohostinství. Původní plán spočíval ve střídmém doplnění energie, avšak pod tlakem jídelního lístku byl rychle změněn a nutno podotknout, že gramáže některých spořádaných jídel nevěstily dobrý konec odpoledního střetnutí.

Do druhého zápasu domácím dorazily dvě posily, naopak my jsme byli o jednoho hráče chudší, když Ťupík vyměnil pohodlí lavičky za postel, čajíček a učebnici dynamiky. Do hry jsme tak zapojili dva zbylé odpočívající z prvního zápasu, a to Chláďu na blok a Davida na smeč. Na domácích bylo hned od počátku znát, že příjezd posil jim prospěl. Zlepšení bylo znatelné především na razanci i přesnosti útoku a servisu, hra se rázem vyrovnala a první set dospěl do vyrovnané koncovky. V něm jsme měli výhodu setbolu, jehož se nám za pomoci kontroverzního rozhodnutí sudího nepodařilo využít a domácí následně ve vyrovnané koncovce prokázali větší razanci na útoku i pevnější nervy. Od druhého setu se nám s opětovným příchodem Kubajze na palubovku podařilo dostat tempo zápasu pod kontrolu, zlepšili jsme servis, přidali několik dobrých obran a domácí nám navíc pomohli několika chybami na útoku. Další sady především díky bloku a dobré hře na kůlech jsme zvládli s poměrně bezpečným bodovým náskokem. Domácí sice byli schopni v každém setu několikrát bodovat svým kvalitním servisem, avšak chybovostí na útoku nám zjednodušili cestu k dalším třem bodům.

Malšovice x Žďár n. Sáz. 0:3 (-14, -12, -13), 1:3 (26, -21, -17, -17)

Po 28 zápasech jsme tak prozatím posbírali 68 bodů, což je o šest více, než se nám podařilo posbírat při naší premiéře ve druhé lize za celou loňskou sezónu. Držíme si druhou pozici s náskokem 10 bodů před třetím Hronovem a 18 bodů před čtvrtými Střelicemi. První Hrotovice svým pravidelným týdenním ziskem šesti bodů si nás stále drží za zády s pětibodovým odstupem. Příští týden poměříme síly se sedmými Kerharticemi v domácím prostředí a doufáme, že zavítáte do ochozů v co nejhojnějším počtu!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid