Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Povedený turnaj KP juniorů v Havlíčkově Brodě 24.02.2015 | Zápasy

Článek o utkání juniorů napsal Petr Sobotka.


Po téměř měsíční pauze zajížděl náš tým se znovu předvést do Havlíčkova Brodu, kde se nám při podzimním kole docela dařilo. Již na předchozím lednovém turnaji ve Žďáře měli naše výkony stoupající tendenci, které jsme chtěli v Brodě minimálně zopakovat či je ještě vylepšit. Problém však byl v tom, že jsme jeli pouze se šesti hráči a liberem. Chyběl také náš trenér, za kterého zaskočil Petr Podhrázský, trenér áčka mužů.
V prvním zápase na nás čekala Jihlava, se kterou jsme v domácím prostředí vyhráli a chtěli jsme na stejný úspěch navázat. Hráli jsme velice pestrou hru ,se kterou se soupeř nemohl srovnat, takže jsme Jihlavu porazili 2:0 a s dobrým pocitem ze hry se připravovali na další zápas, ve kterém nás čekal domácí tým z Havlíčkova Brodu. První set jsme hráli naši hru bez strachu a riskování, určitě musím zmínit sehrané rychlíky s Penym nebo plachtící podání Gregyho, které nám při těžkých chvílích pomohlo. Do druhého setu jsme šli se stejným nasazením a do stavu 20:11 se nám dařilo stejně. Potom se však něco stalo a náš útok se otupil, nahrávky nedosahovaly takových kvalit jako předtím a přihrávka také nebyla na nejlepší úrovni. Ani oddechové časy nás nezachránily a tak jsme tak nadějně rozehraný set prohráli. V tiebreaku, už poté nebyl nikdo, kdo by celou zodpovědnost vzal na sebe a dotáhl by tým k vítězství. Z tohoto zápasu jsme uhráli pouze 1 bod, což byla vzhledem k průběhu utkání zbytečná ztráta. Do posledního zápasu s Drásovem jsme si chtěli spravit chuť, ale první set jsme těsně prohráli 23:25. Nakonec se nám průběh zápasu podařilo otočit a získali jsme alespoň 2 body. Celkem jsme tedy získali v H. Brodě 6 bodů a v celkovém součtu KP jsme tak poskočili na 2. místo v tabulce, o které se nyní dělíme s Jihlavou.

Sestava: P. Sobotka (S), D. Škarka (S), D. Pavlík (N/U), V. Parcl (N/U), A. Peňáz (B), J. Gregor (B) a P. Šimek (libero).
Trenér: Petr Podhrázký

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid