Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Poslední turnaj základní části starších žáků 26.11.2012 | Zápasy

Lípa u Havlíčkova Brodu pořádala poslední turnaj základní části krajského přeboru starších žáků. Po nepříliš povedeném turnaji v Jihlavě bylo co napravovat, a to především v přístupu hráčů, proto jsme vyrazili dříve, abychom získali čas i na mimo volejbalové aktivity. Aby se neopakovala historie, rozhodli jsme si vypracovat pravidla chodu našeho týmu, kterými se budeme řídit.


Do prvního zápasu jsme nastoupili proti oslabené Jihlavě. Nesoustředěnou hrou, především na podání, jsme soupeři nestačili. Naše rozehry končili často vlastní chybou. Dostali jsme se do křeče a první set prohráli. Ve druhém setu se naše aktivita v zápase rapidně obrátila, nechybovali jsme na podání a jasně vyhráli druhý set. Třetí rozhodující set byl už v naší režii a dvěma šňůrami na podání jsme získali dostatečný náskok a s přehledem vyhráli.
Mezi zápasy jsme opět pracovali na našich pravidlech, kdy jsme se bavili o přístupu k tréninkům a zápasům.

Druhý zápas s Velmezem vyzněl lépe pro soupeře, který potvrzují roli favorita soutěže. Přesto náš výkon oproti minule byl jednoznačné lepší a v některých částech zápasu jsme dokázali vzdorovat.

Poslední zápas proti domácí Lípě potvrdil stoupající tendence našeho výkonu. Chtěl bych zdůraznit, že to bylo výsledkem soustředěnosti a obětavosti všech hráčů, pozitivně se projevila práce mezi zápasy.
V prvním setu jsme dlouho drželi vedení, opírali jsme o dobrý servis, málo chybovali. Set dospěl do vyrovnané koncovky, kde jsme prohráli. Druhý set, i po prostřídání některých hráčů, byl kvalitně odehrán, bojovali jsme a i když jsme set nedotáhli do koncovky a prohráli, určitě to byl nejlepší zápas na turnaji.

Na závěr turnaje jsme sepsali naše pravidla, která dostane každý hráč, budou zveřejněny na naší facebookové stránce a vyvěšeny u tělocvičny na 5. ZŠ.
Oproti minulému víkendu jsme se posunuli dále. Trenéři si především cení ochoty a zájmu o zlepšení – výsledkem jsou dobré výkony a již zmiňovaná pravidla.

Sestava: David Peňáz, Marek Vencelides, Jan Gregor, Jan Kalina, Vojtěch Munzar, Daniel Pavlík, Pavel Čuda, Jan Levý, Lukáš Gregor, Pavel Šimek
Trenéři: Zbyněk Kalina, Petr Kadlec, Ondřej Kadlec
Sepsal Ondřej Kadlec

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid