Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Poslední turnaj KP v Hrotovicích potvrdil stoupající úroveň našeho týmu! 19.04.2013 | Turnaje

Na závěrečném turnaji KP starších žáků, tentokrát v Hrotovicích, jsme opět sehráli po dvou utkáních s týmy TJ Sokol Hrotovice a ŠSK Demlova Jihlava“B“.


V prvním zápase s Hrotovicemi se od začátku obou setů hrál naprosto vyrovnaný volejbal a družstva se střídala ve vedení. Před koncovkami setů se nám najednou přestalo dařit na podání a následně i na příjmu, hráči začali být nervózní a z toho vyplynulo i několik individuálních chyb. Soupeř nám odskočil o několik bodů a k záchraně setů již nepomohla ani série timeoutů a střídání. I přes porážku a uhraných 19 a 17 bodů jsme předvedli docela slušný výkon s několika pohlednými akcemi.

V dalším utkání s Jihlavou jsme chtěli náš výkon ještě vylepšit. Bohužel se nám to moc nedařilo a vyprodukovali jsme ještě více chyb než v předchozím zápase. Darovali jsme tím Jihlavě víc bodů, než si uhrála sama, a výsledkem byla těsná prohra v prvním setu. Ve druhém setu se až do koncovky obraz hry moc nezměnil, ale v závěru naši hráči zabojovali a vyhráli již skoro ztracený set 27:25. Ve třetím rozhodujícím setu již naprosto dominovali především na podání a soupeři povolili pouze 4 body.

V odvetném utkání s Hrotovicemi jsme předvedli zřejmě náš nejlepší volejbal s pěknými akcemi, kvalitním podáním, bojovností v poli, občasným blokem a hlavně se zvednutým sebevědomím z předchozího zápasu s Jihlavou. Po docela vyrovnaném, i když v koncovce prohraném, prvním setu jsme v tom druhém předvedli výborný výkon a nervy drásající koncovku, která se dostala až do stavu 31:29, žel opět v náš neprospěch. O vítězství v tomto setu rozhodovaly pouze malé nepřesnosti, kterých jsme bohužel vyprodukovali o něco více. I přes porážku si ale hráči dokázali, že i s Hrotovicemi můžou hrát naprosto vyrovnané zápasy, případně je i vyhrávat, pokud se vyvarují zbytečných chyb a budou respektovat pokyny trenérů.

V odvetě s Jihlavou nastupoval náš tým po předchozím výborném výkonu s Hrotovicemi již v roli favorita, kterou potvrdil přesvědčivým vítězstvím 2:0. Šanci zahrát si v posledním zápase sezony dostali postupně všichni hráči z týmu, kromě zraněného Pavla Čudy.

Na turnaji nastoupili tito hráči: Daniel Pavlík (kapitán), Jan Gregor, Petr Sobotka, Dominik Škarka, Martin Smolík, Lukáš Gregor, Pavel Čuda, Radek Pohanka, Dan Lojek a Vojtěch Munzar, omluveni byli Pavel Šimek a Jan Kalina.

Trenérské duo Ondřej Kadlec a Zbyněk Kalina bylo s turnajem velmi spokojeno. Především předvedená hra byla odměnou za všechny ty hodiny a hodiny trénování. Je příjemné vidět, že se zvyšuje jistota na podání, příjmu a lepší se bojovnost při vybírání míčů v poli. Ozdobou naší hry začínají být i útočné akce zakončené smečí, které by se měli stát běžnou součástí naši hry.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid