Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Poslední letošní turnaj odehrály starší žákyně v Třebíči 16.12.2018 | Zápasy

Hodnotit dnešní turnaj bude trenérka Martina Topinková a nahrávačka Evča Nováková.


Komentář Evči:
V neděli 16. 12. jsme vyrazili skoro v plném počtu do Třebíče s tím, že chceme porazit Veselí a také i Třebíč.
První zápas jsme hráli proti Veselí a byly jsme hodně namotivované, jenže jsme začali kazit a nešlo nám podání, takže jsme první set prohráli. Do druhého setu jsme si řekli, že to musíme změnit, ale prostě se nám stále nedařilo a báli jsme se. Třetí set probíhal nějak podobně, takže jsme celý zápas prohráli 3:0.
Potom jsme nastoupili proti Třebíči. V prvním setu jsme Třebíč hodně podcenili, takže jsme těsně prohráli, asi 25:20. V dalších setech jsme to změnili, takže výhra byla naše.

Komentář trenérky:
Po téměř týdenní tréninkové pauze, způsobené nemocí trenérů, jsme odhodlané uhrát co nejlepší výsledek vyrazily do Třebíče. O body jsme se chtěly porvat s Novým Veselím a domácími hráčkami. Minulé zápasy a zejména předvedené výkony mi dávaly velkou naději k tomu, že to dnes dobře dopadne. Bohužel, nakonec to neskončilo úplně tak, jak jsme doufaly.

K prvnímu zápasu jsme nastoupily proti volejbalistkám Nového Veselí. Průběh všech 3 setů byl úplně stejný. Soupeřky si stále držely několika bodový náskok, který jsme se snažily dotáhnout. Když už to vypadalo nadějně, nedůrazný útok, špatný příjem nebo zkažené podání přineslo další body soupeřkám. Po celou dobu jsme byly zakřiknuté, hrály jsme ustrašeně, a tak byl výsledek jasný 0:3 pro Nové Veselí.

V druhém zápase jsme se utkaly s domácími. V prvním setu jsme měly v hlavách ještě nepříliš vydařené minulé utkání. Náš výkon byl nemastný, neslaný a hlavně plný chyb. Proto soupeřky tento set vyhrály. V dalším průběhu jsme se snažily hrát pozorně, přitvrdit na podání a půjčit soupeřkám míč, aby mohly také chybovat. Do hry jsme zapojily i hráčky z lavičky. Naštěstí jsme další tři sety uhrály a vyhrály tak celý zápas 3:1.

TJ Žďár n. S. - Nové Veselí 0:3 (-12,-17,-18)
TJ Žďár n. S. - Třebíč 3:1 (-20,16,7,15)

Hodnocení:
Dnes se opět ukázalo, že k tomu, abychom byly úspěšné, potřebujeme zapracovat na sebevědomí a na psychice celkově. Nelze vyhrát utkání, pokud si nevěříme, pokud nepodáme (a proti silným soupeřům i tvrdě), pokud budou příjmy nepřesné a místo útoku se budeme míče pouze zbavovat. Jednotlivé herní činnosti v prvním zápase byly pouze průměrné, příjem nebyl dobrý, díky tomu se nedalo útočit středem. Smečařky neměly svůj den, a tak se snažila Evča náhrou hledat pouze na účku hrající Simču, která jí složila skoro každý míč. Malé zlepšení výkonů přinesl druhý zápas, ale to jsme hrály s "lehčím" soupeřem. Snad se holky z chyb poučí do budoucna, uvědomí si, že jsou dobré volejbalistky a v dalších zápasech mě o tom znovu přesvědčí. :)

Na závěr bych chtěla poděkovat rodičům za pomoc s dopravou. Za celý trenérský tým bych chtěla všem popřát klidné Vánoce a štěstí a zdraví v novém roce. Doufám, že i příští rok pojedeme na vítězné vlně!!!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid