Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Poslední kadetský turnaj ve Žďáře 14.04.2015 | Zápasy

V posledním turnaji nadstavbové části jsme přivítali v neděli 12.4. na domácí palubovce rivaly z Chocně, České Třebové a Třebíče.


Na základě předchozí domluvy mezi trenéry bylo odsouhlaseno, že se bude hrát na tři hrané sety v obou tělocvičnách ZŠ Palachova (do tabulky se však započítávají zápasy na dva vítězné sety).

Žďár - Třebíč 2:1 (-22,24,6)
Po rozcvičení a přípravě jsme šli do zápasu s odhodláním, že soupeře porazíme jednoznačným výsledkem. To se však nestalo a po prohraném prvním setu jsme se vraceli na hřiště bez potřebné jistoty. Ve druhém setu jsme se soupeři znovu přizpůsobili, avšak zlepšeným podáním v závěru jsme soupeře zatlačili a lépe sehranou koncovkou nepříznivý stav otočili a vynutili si rozhodující set. V něm jsme Třebíči už moc nedovolili a vítězství za 2 body bylo naše.

Žďár - Choceň 0:2 (-23,-16)
Po nevýrazném prvním zápase se trenér rozhodl pozměnit sestavu, a tak došlo k několika výměnám na jednotlivých postech. Peny se z bloku přemístil na účko, Luky zaujal své místo na smeči a na blok se vrátil Sob. Věděli jsme, že soupeř bude lepší než Třebíč, i tak jsme na hřiště šli s odhodláním vybojovat s Chocní konečně alespoň set. Skoro celý první set jsme vedli a tým táhl za jeden provaz. Bohužel v koncovce jsme začali dělat velké množství chyb a první set nám tak o 2 body utekl. I v dalším setu jsme pokračovali ve velmi dobrém výkonu a drželi vyrovnaný stav. V blížící se koncovce jsme opět začali více chybovat, proto jsme nakonec Chocni žádný bod nevzali.

Žďár - Č. Třebová 2:0 (22,21)
V posledním zápase jsme chtěli zapojit do sestavy i hráče ze střídačky, kteří byli plni sil. Na nahrávku se postavil Čajda, na účko nastoupil Honza K., na smeči se vystřídali Honza Č. s Láďou. Ukázalo se, že volejbal umí hrát stejně dobře jako základ týmu, ale byla zde vidět nesehranost. Po vyrovnaném boji jsme první set těsně vyhráli a s lehce pozměněnou sestavou jsme v koncovce vyhráli i set druhý. Jediné, co snižovalo kvalitu našeho volejbalu, byly nevhodné připomínky některých hráčů ze střídačky. Po vyhraném posledním setu jsme si užili naposledy v této sezoně vítězné kolečko.

Po posledním zápase sezony převzal náš tým od pana Meitnera z krajského volejbalového svazu bronzové medaile za konečné 3. místo v KP Vysočiny, stejně jako kadeti z Chocně od paní Haraštové za stejné umístění v Pardubickém kraji.

Sestava: : Sobotka, Škarka, Gregor L., Gregor J., Kalina J., Smolík, Peňáz, Parcl, Loub, Pavlík, Černý a libero Šimek. Chyběl pouze nemocný Kuba Augustýn a zraněný Pepa Vrbka.

Poděkování si zaslouží také diváci, kteří v tělocvičně vytvořili bouřlivou atmosféru.

Dík také patří trenérům Ondřeji Kadlecovi a Zbyňku Kalinovi, neboť bez nich by tento tým nefungoval vůbec. Vždy se nás snažili dovést k vítězství, i když někdy to s námi bylo hodně těžké. Za celý tým zbývá dodat jen jedno: ,,Díky, trenéři! “

Kapitán Petr Sobotka

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid