Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Pokus juniorů o napravení reputace po 3 porážkách z domácího prostředí 19.11.2015 | Zápasy

Druhý turnaj KP juniorů v Havlíčkově Brodě pohledem nahrávače Vaška Parcla (Čajdy).


V neděli 15.11. jsme vyrazili na náš druhý turnaj v této sezoně. Měli jsme rozhodně co napravovat po odstrašujícím výkonu v domácím prostředí, kde jsme zklamali nejednoho fanouška. Bohužel jsme nemohli jet v plné síle, když z hlediska zdravotních či časových důvodů nemohli jet Smolda, Láďa, Luky, Pepa a Honza Kalina. Nicméně i s touto indispozicí jsme do Brodu jeli odhodláni přivézt vyšší počet bodů, než které jsme získali před 14 dny ve Žďáře.

Do prvního zápasu s Jihlavou jsme nevstoupili dobře a hned od začátku nám Jihlava bodově utekla. Postupně jsme se ale lepšili a náskok Jihlavy jsme před koncovkou stáhli. Koncovka se nám ale nepovedla a hloupou chybou na setbol Jihlavy nám první set proklouzl mezi prsty. Ani druhý set jsme nepředváděli výkon na hranici našich možností, přesto jsme zápas dotáhli do tiebreaku. Ten jsme ale opět nezvládli a zbytečnými chybami jak na příjmu, tak na podání a útoku, ztratili.

Do druhého zápasu bohužel nemohla zasáhnout kvůli zranění naše nahrávačská jednička Dan a musel nahrávat Vašek. Přesto jsme však díky nebojácnosti na útoku a agresivnímu servisu přiváděli největšího favorita turnaje, Havlíčkův Brod, pod velký tlak. A když se k tomu přidala ještě obětavost v poli a někdy i trocha štěstí, dokázali jsme první sadu ve vyrovnané koncovce získat. Od druhého setu naše hra trochu uvadla a začali jsme dělat větší množství nevynucených chyb, což znamenalo, že jsme ztratili set a opět prohráli i v následujícím tiebreaku. Tuto sezónu už počtvrté.

Do posledního zápasu s Drásovem jsme šli s tím, že chceme vyhrát s plným počtem bodů. Na nahrávku se v průběhu setu vrátil Dan a to znamenalo lepší organizaci hry. V zápase jsme byli lepším týmem, ale bojovní kluci z Drásova nám nedali nic zadarmo a mnohdy nás svojí dobrou obranou v poli donutili k chybám na útoku. První sadu jsme díky dobré koncovce, kdy jsme otáčeli ze setbolu, zvládli. V druhé sadě jsme podobné štěstí neměli a druhý set jsme ztratili nejmenším možným rozdílem dvou bodů. Tiebreak jsme nakonec díky větší vůli po vítězství zvládli a připsali jsme si první vítězné kolečko v sezóně.

Ve všech zápasech jsme si dokázali, že volejbal hrát umíme. Musíme se ale vyvarovat větším výpadkům, které nás neustále potkávají. Je to hlavně velký počet chyb na podání, kdy musíme o své body bojovat a soupeřům je darujeme doslova zadarmo. Když se k tomu připočítá pár chyb na příjmu, v poli a na útoku, těžko se potom vyhrává.

Komentář trenéra:
Oproti nevydařenému domácímu turnaji jsme tentokrát předvedli, že volejbal rozhodně hrát umíme, což jsme dokázali ve všech třech zápasech i ve velmi okleštěné sestavě, když na střídání byl připraven pouze 1 hráč. Především v zápase s Havl. Brodem, ze kterého jsme po velkém boji nakonec vytěžili pouze bod, jsme ukázali opravdu pohledný volejbal, založený na bojovném kolektivním výkonu celého družstva, podpořený kvalitním pestrým útokem a především výbornou obranou na síti, ve které se dařilo až neskutečně Adamovi.
Celkově jsem spokojen s předvedenou hrou nikoli však pouze se čtyřbodovým ziskem. Kvůli stále velkému množství zbytečných taktických chyb (zkažená podání po timeoutech a střídání, špatné příjmy po míčích zadarmo, či špatné komunikaci hráčů na hřišti …), kterými neustále držíme soupeře ve hře, si myslím, že bodové konto mohlo být minimálně o 2 body vyšší. Doufám tedy, že náš výkon bude mít ještě stoupající tendenci a bodový zisk na dalším turnaji v Jihlavě bude ještě lepší.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid