Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Páté utkání juniorů 24.01.2022 | Zápasy

V sobotu 22. 1. 2022 jsme doma odehráli další dva zápasy proti vedoucímu týmu VO TJ Lanškroun.


Komentář blokaře Patrika Švomy:

Oba zápasy probíhaly v podobném duchu. Hrál se pěkný volejbal, který ale kazilo velké množství našich zbytečných chyb. Ty se objevovaly převážně na podání a příjmu, ale ani bloky, smeče a nahrávky nebyly dokonalé. Obzvlášť chyby u sítě soupeř tvrdě trestal, a to nejen svým nesportovním chováním, ale i vracením většiny míčů. Měli jsme dokonce několik šancí set v dramatické koncovce vyhrát, bohužel jsme žádné z nich nedokázali využít.
Skončili jsme tak opět bez bodů, ale s naším výkonem můžeme být tentokrát spokojeni.

Výsledky (TJ Žďár nad Sázavou - VO TJ Lanškroun):
1. zápas - 0:3 (-12,-24,-13)
2. zápas - 0:3 (-13,-20,-19)

Sestava:
Luboš Augustin, Tadeáš Hansl, Jaroslav Hromádka, Filip Němec, Tomáš Němec, Adam Pavlík, Martin Pavlík, Josef Topinka, Ondřej Švoma, Patrik Švoma



Komentář trenéra Zbyňka Kaliny:

S doposud neporaženým suverénem tabulky jsme nesehráli úplně špatná utkání, v některých momentech se hrál i pohledný bojovný volejbal, dokonce jsme byli i velmi blízko vyhranému setu. Bohužel hra našeho týmu je dlouhodobě ovlivňována množstvím našich zbytečných chyb, které nám většinou nedovolují uhrát více bodů, setů příp. zápasů a ubírají našim hráčům sebevědomí a psychickou odolnost. Jedná se o chyby na přihrávce, ze kterých se pak odvíjí nedokonalý a neúčinný útok. Někdy je to zase naopak, po dobrém příjmu nelze útočit z nepřesných nahrávek, míč odevzdáváme soupeři tzv. zadarmo a naši kvalitní soupeři nás za to většinou dokáží okamžitě potrestat. Množství chyb produkujeme i na podání, které není úplně riskantní a účinné, většinou jich kazíme někdy až o polovinu více než soupeři, kteří se snaží daleko více riskovat. Dalším problémem je, dle mého názoru, časté nedodržování postavení hráčů v obraně, vykrývání v poli a komunikace mezi hráči. Stává se nám, že buď se do odehrání míče natlačí více našich hráčů, anebo naopak žádný a všichni jenom přihlížejí. Víc by měli být slyšet i nahrávači, určitě by to prospělo průběhu a organizaci hry. V některých případech nás také zlobí základní technika odehrání míče přes síť a soupeřům tím přidáváme body úplně za nic (nebudu se o tom více rozepisovat, všichni určitě vědí, o čem je řeč). O všech těchto chybách víme, pracujeme na tom při trénincích, ale bohužel se nám je při zápasech zatím většinou nedaří minimalizovat tak, abychom byli více úspěšní.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid