Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Oslavy 60. výročí založení volejbalového oddílu ve Žďáře nad Sázavou 05.06.2014 | Ostatní

Náš volejbalový oddíl oslaví v letošním roce 60. výročí svého vzniku. Založen byl v březnu roku 1954 a od léta téhož roku se jeho hráčky a hráči pravidelně účastní volejbalových soutěží. V současné době má volejbalový oddíl TJ Žďár nad Sázavou více jak 120 registrovaných členů a v příštím roce jej bude ve volejbalových soutěžích reprezentovat celkem 8 týmů dospělých i mládeže.


V rámci oslav, které se uskuteční v sobotu 7. června, jsou plánovány jednak sportovní aktivity pro současné i bývalé hráčky a hráče, ale také společenské aktivity, jichž se budou účastnit nejen současní a bývalí členové našeho oddílu, ale také pozvaní hosté.

V sobotu 7. června se od 9:00 do 13:00 hodin nejprve uskuteční smíšený turnaj, kterého se budou účastnit mládežnická družstva našeho oddílu. V rámci tohoto turnaje se také uskuteční exhibiční utkání družstva kadetek proti kadetům. Od 13:30 do 17:30 hodin proběhne turnaj smíšených družstev dospělých, který je určen jak pro současné, tak bývalé členy našeho oddílu. Obě tyto sportovní aktivity se uskuteční na volejbalových kurtech na Rybníčku.

Na volejbalové kurty bychom v tento den chtěli pozvat také všechny zájemce z řad veřejnosti. Na kurtech budou k vidění nejen volejbalová utkání mládeže i dospělých, ale také zde bude po celý den výstava k historii volejbalového oddílu (fotografie, dresy, diplomy ...). Jeden kurt bude po celý den vyhrazen speciálně pro příchozí děti, které si v případě zájmu mohou pod vedením trenérů našeho oddílu vyzkoušet různé volejbalové dovednosti. Rodiče zde také mohou získat informace o možnostech přihlášení svých potomků do volejbalových družstev.

Celé oslavy pak budou ukončeny společenským večerem, který se bude konat v prostorách školní jídelny na ZŠ Palachova. Začátek tohoto společenského večera je stanoven na 18:30 hodin. Aktivit v rámci společenského večera se budou účastnit nejen současní dospělí členové volejbalového oddílu, ale také bývalí členové oddílu, kteří prošli jeho dospělými kategoriemi. Jsou zváni také zástupci Města Žďáru, Krajského volejbalového svazu Vysočina, Tělovýchovné jednoty Žďár nad Sázavou, sponzorů volejbalového oddílu a další hosté. V rámci společenského večera bude jednak prezentován průřez historií volejbalového oddílu, jednak budou účastníci seznámeni se současnými aspekty fungování oddílu a s výhledem do dalšího období.

Srdečně zveme všechny zainteresované, aby společně s námi přišli oslavit toto výročí a těšíme se na setkání všech generací hráčů, hráček, rozhodčích, trenérů, funkcionářů a dalších osob, které se podílely či v současné době podílejí na tom, že žďárský volejbal patří k nejúspěšnějším sportovním oddílům nejen ve Žďáře, ale i v celém kraji Vysočina.

Jako malou ochutnávku přidáváme několik fotografií, které mapují historii našeho oddílu. Součástí oslav bude také vydání bulletinu, který bude podrobně mapovat celou historii volejbalového oddílu od roku 1954 až po současnost (fotografie, výsledky, seznamy hráček a hráčů, dosažené úspěchy apod.). Bulletin pak bude k dispozici ke stažení v elektronické podobě na našem webu.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid