Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Okrouhlice - ZR "A" 0:3 (-18,-18,-18) a 0:3 (-9,-23,-24) 26.11.2011 | Zápasy

O minulém víkendu jsme zajížděli na horkou půdu borců z Okrouhlice. Postavení v tabulce určitě neodpovídá jejich možnostem, především blokaři patří k těm nejlepším v soutěži. Naše špatná forma a poslední nevalné výkony v nás probouzely mírné obavy o výsledek.


Opět nám scházela trojice borců a další cestovali jen s velkým sebezapřením. Ráno nedorazil Filda, který si v pátek na tréninku zablokoval záda (asi 21.samospras v probíhající sezoně), Ťupík je stále nechodící a Peťa dostal rýmičku. Mezi choré cestovatele se počítal Kadlík s bolavým kolínkem, Adam s pochroumaným kotníkem (feferonko-rychlohoňková samoléčba nezabrala) a Mouka si stěžoval na příznaky všech možných nemocí, hypochondr.. Vzniklá situace nás nutila trošku improvizovat a myslím, že to určitě nebylo na škodu věci. Zombovi jsme sice zkazili slibně se rozvíjející kariéru ve Žďárské volejbalové lize, ale zato ho může hřát povedený výkon na liberu. Až se trochu zdokonalí v herectví a dokáže zákroky v poli prodat stejně dobře jako Peťa, bude mu velkým konkurentem. No a v Glumovi jsme objevili přihrávajícího smečaře.

Do prvního zápasu jsme nastoupili s Moukou na nahrávce, Mírou a Glumem na smeči, Michalem a Hugem na bloku, post diagonálního hráče zastal Ondra a libero Zomba. Na lávce byli připraveni Chlády, Kadlík, Adam a Číry.

Zápas jsme začali opatrně, snažili se moc nechybovat a držet soupeře alespoň bodík pod sebou. Po osahání tělocvičny jsme přidali na útoku a od půlky setu navyšovali naše vedení. Dobrou hru jsme praktikovali i v dalších dvou setech a celý zápas za 54 minut dovedli k vítěznému konci.

Vítězná sestava se nemění, a proto jsme nastoupili s Moukou na nahrávce, Mírou a Glumem na smeči, Michalem a Hugem na bloku, post diagonálního hráče zastal Ondra a libero Zomba. V průběhu zápasu do hry zasáhli ještě Číra s Chláďou.

Povzbuzeni výbornou hrou z prvního zápasu jsme na domácí vlétli a poprvé (tedy většina poprvé) si zahráli za peníze . Domácí smečaři se ne a ne poučit a pod heslem: „kde nepomůže síla, pomůže větší síla“ neustále testovali naše bloky. Profesionalismus nám trochu stoupl do hlav, ve druhém setu jsme se poprvé dostali pod tlak a nastřádali až 6ti bodové manko. Vrátili jsme se k osvědčené hře, srovnali skóre a do koncovky vstupovali s pohodlným tříbodovým náskokem. Třetí set jsme to byli opět my, kdo měl otěže zápasu pevně v rukou, i když se nám podařilo proměnit až třetí matchball.
Po dlouhé době můžeme být s předvedenou hrou opět spokojeni. Obě vítězství byla podložena výborným příjmem, dobrou obranou na síti a kvalitním útokem. Smečaři tak dokázali, že svou práci ještě nezapomněli. Jen tak dál..

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid