Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Dosavadní neporazitelnost juniorek ve 2. lize ukončil až Kolín 30.01.2023 | Zápasy

Komentář k prvnímu utkání finálové skupiny 2. ligy juniorek, které se odehrálo v Kolíně, napsal trenér Pavel Veselý.


Poslední ledovou neděli jsme vyrazili do Kolína, který byl naším prvním soupeřem ve finálové skupině 2. ligy. Do skupiny jsme vstupovali bez jediné porážky a s maximálním možným počtem bodů, které šlo získat v základní skupině. Kolín si s sebou nesl pouze 4 body, ale to nic neznamenalo, protože těžko srovnávat předem úroveň jednotlivých základních skupin.

Naše sestava nebyla zcela ideální, protože jsme postrádali v základní sestavě nemocnou Terku a Kristinu a navíc Lucka se vrátila z lyžáku notně pochroumaná (její koleno hrálo všemi barvami duhy). Už při rozcvičení bylo jasné, že na sebe narazily 2 týmy s výborným útokem a že se dá očekávat hodně dobrý volejbal. Nastoupili jsme v sestavě s Símou na náhře a Evčou na liberu, na účku Ágnes, blok Lucka a Anežka a smeč Zoja a Týna. Do utkání jsme vstoupili dobře, dařil se nám útok i obrana na síti a po vyrovnaném začátku jsme si získali mírný náskok. Soupeř se snažil hodně riskovat na podání a ztěžoval nám tím přípravu útoku. V koncovce jsme si ale výsledek pohlídali a brali 1. set poměrem 25:23. Do 2. setu jsme vstoupili vlažně, čehož soupeř okamžitě využil a získal 5bodové vedení, které si pak pohlídal až do konce setu. Měli jsme problém na příjmu podání a také nehráli koncentrovaně v obraně a vykrytí v poli, kde jsme často chybovali. To se nám ve 3. setu podařilo změnit a zaslouženě jsme šli do vedení 2:1 a měli jistý 1 bod do tabulky. Bohužel to byl ale poslední set, který jsme získali. Do tiebreaku jsme sice vstoupili dobře, bodovali tvrdým útokem, ale také kazili mnoho podání. Strany jsme měnili za stavu 8:6 pro nás, ale pak přišel úsek, kde jsme nedokázali přihrál podání a soupeř získal 4 body v řadě a ujal se vedeni. Dobrým útokem a obranou na síti jsme náskok soupeře smazali a stav byl 13:13. Dvěma chybami v koncovce jsme ale tiebreak dohráli a utržili tak první porážku v soutěži. Prohra 2:3 nás sice mrzela, zejména s ohledem na vývoj tiebreaku, ale museli jsme uznat kvality soupeře a to, že náš výkon byl opravdu hodně volejbalový.

Úvodní 5setový zápas nám sebral hodně sil, a to nejen fyzických. Jedinou změnou v sestavě byla na účku místo Ágnes Jolča. Do druhého utkání jsme vstoupili poněkud rozpačitě a vlažně, čehož soupeř využil a solil do nás podání i útok. Přebral iniciativu a my jsme spíše čekali na to, co bude, než abychom vzali zápas do svých rukou. Jednoznačně nás přehrával ve všech činnostech a zápas dostal jednoznačný vývoj. Zkusili jsme totálně překopat sestavu a dali možnost odehrát zbytek utkání hráčkám, které první zápas nehrály. Símu na náhře vystřídala Johy, na libero šla Kiki, na smeči alternovala i Barča. Změněná sestava se se soupeřem prala statečně, ale udělali jsme mnohem více nevynucených chyb než soupeř, zejmína v poli a na podání. Soupeř zaslouženě získal všechny 3 sety, ale výsledky nebyli až tak jednoznačné, uhráli jsme v setech 17, 20 a 18 bodů.

Dovezli jsme z Kolína sice jen 1 bod, ale také zjištění, že nás čekají zápasy s opravdu velmi kvalitními soupeři, kteří nám neodpustí žádné chyby. Čeká nás ještě minimálně 10 utkání, kde budeme muset makat naplno, abychom uspěli a získali nějaké další body do tabulky.

Nyní držíme 2. příčku za vedoucím Nymburkem. K tomuto soupeři jedeme za 14 dní v neděli 12. února a určitě mu nebudeme chtít věnovat body zadarmo.

Výsledek: VK Kolín - TJ Žďár nad Sázavou 3:2 (-23, 19, -20, 21, 13) a 3:0 (17, 20, 18)

Na tomto odkazu najdete kompletní výsledky a také tabulku finálové skupiny 2. ligy:
https://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=2-U20Z&skupina=2-u20z-ii&sezona=2022%2F23

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid