Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Nedělní dohrávku starší žákyně zvládly 17.01.2022 | Zápasy

Výstižný komentář ze dvou posledních utkání 2. části soutěže starších žákyň napsala blokařka Bára Procházková


Komentář Báry:
Tento víkend jsme hrály v Polné. Hrály jsme s týmem Sokol Havlíčkův Brod a s týmem z Polné.

První zápas jsme hrály s týmem Sokol Havlíčkův Brod.
První set jsme se držely a bylo to vyrovnané přibližně do poloviny setu. Měly jsme tvrdé útoky a podání, ale soupeřky většinu útoků vybraly, a to nás znervóznělo. Přesto jsme se držely. Až do chvíle, kdy jsme zkazily párkrát podání a příjem. Soupeřky toho využily, takto získaly náskok a první set vyhrály.
Druhý set byl mnohem vyrovnanější. Ze strany trenérky Marti to bylo prý nejlepší utkání, co jsme dosud hrály. Zlepšily jsme příjmy a na podání a útoku se nám dařilo ještě více než v setu prvním. V závěru jsme se ale nechaly rozhodit a párkrát jsme nepřijmuly míč. Soupeřky získaly malý náskok, který dokázaly využít, a tak i druhý set s malým a těsným náskokem skončil vítězně pro ně.

Druhý zápas jsme hrály s Polnou.
V prvním setu se nám hned ze začátku velmi dařilo. Podávat šla nahrávačka Anička, která soupeřky potrápila šňůrou asi 10 tvrdých podání, které nedokázaly vybrat. Takto jsme získaly velký náskok, který jsme si díky krásným příjmům, útokům a podání udržely. A s velkým náskokem jsme první set vyhrály.
Druhý set byl velmi vyrovnaný. Na podání se nám přestalo dařit jako v setu prvním a asi 4 za sebou jsme nepodaly. Toho se soupeřky chytly a dohnaly nás. Držely se nás až do stavu 22:22. Pak jsme jim složily 2 míče přímo do pole a zdálo se, že už mámě výhru v kapse. Soupeřky se ale nenechaly rozhodit a dohnaly nás. Poté jsme se po bodech střídaly do stavu 26:26. V závěru jsme ale udělaly 2 zbytečné chyby a a soupeřky druhý set vyhrály.
V třetím setu Zoja svým podáním udělala náskok asi 6 míčů. Toho jsme využily a 3. set jsme s velkým náskokem vyhrály.

Zhodnocení trenérky:
V neděli jsme dohrávaly přeložený turnaj z konce prosince. Věděly jsme, že máme velkou šanci postoupit do finálové skupiny a bojovat tak o medajle. Ke klidu jsme "potřebovaly" vyhrát alespoň jeden set, což jsme splnily. I tak jsme usilovaly o dvě nedělní výhry.
V obou zápasech všechny hráčky předvedly opět velmi pěkný volejbal. Proti Sokolu HB jsme hrály velmi dobře, zejména Zojda tvrdě útočila, ale Broďačky nadrazily snad každý míč a vrátily nám ho vždy zpět. Ve finálové skupině jim tak máme co oplácet :)
Zápas proti Polné se pro nás od začátku vyvíjel lépe díky našemu kvalitnímu servisu. V druhém setu nám bohužel malinko došlo (na obranu holek Poleňačky hrály velmi dobře). Tahaly jsme se o každý míč a téměř infarktová koncovka dopadla lépe pro domácí hráčky. Tiebreak jsme už vyhrály celkem v klidu.

Žďár nad Sázavou - Sokol Havlíčkův Brod 0:2 (-17,-19)
Žďár nad Sázavou - Polná 2:1 (15,-26,5)

Tímto turnajem jsme uzavřely 2 část soutěže. Nyní nás čeká boj o medajle. Doufám, že nám forma bude stále stoupat, že se nám vyhnou úrazy i Covid a na konci sezóny nám budou........... Větu raději dopisovt nebudu, abych něco nezakřikla. :)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid