Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Na dalším turnaji KP získali junioři za 3 výhry 7 bodů 09.01.2018 | Zápasy

Komentář k utkání juniorů napsal smečař Adam Peňáz a trenér Zbyněk Kalina.


Pořadatelem 4. kola KP juniorů byl tentokrát tým z Drásova a vzhledem ke spolupráci s volejbalovým oddílem z Letovic se turnaj uskutečnil na palubovce letovické sportovní haly.

Komentář Penyho:

První soupeř, se kterým jsme se utkali, byli kluci z Havlíčkova Brodu, kteří nepřijeli v úplně nejsilnější sestavě. Porazit je dvakrát 25:10 měla být samozřejmost, což se nám podařilo pouze v prvním setu. Ve druhém setu jsme si začali náš výkon zbytečně komplikovat, ale přesto jsme celkem s přehledem zvítězili 25:19.

Druhým soupeřem byla Jihlava, vedoucí družstvo soutěže. V prvním setu jsme jejich hráče potrápili především kvalitním blokem a vyhráli celkem s rezervou 25:15. Ovšem ve druhém setu jsme úplně přestali hrát a začali nesmyslně chybovat, Jihlava se dostala do hry, což vedlo k naprosto zbytečné ztrátě setu 22:25. Nedá se úplně říct, že ho Jihlava vyhrála, spíše jsme jí ho věnovali velkým množstvím vlastních chyb (např. se nám podařilo zkazit 6 servisů po sobě, což je obrovská chyba). Následoval tie-break, ve kterém jsme pokračovali v předchozím špatném výkonu a vůbec to pro nás nevypadalo dobře. Po druhém time za stavu 10:13, když už naše naděje pomalu mizely, jsme si uvědomili, že nejsme žádné lopaty, a zápas se nám nakonec podařilo otočit v náš prospěch 18:16.

Poslední utkání jsme hráli proti domácím. Tento tým z Drásova má pravidelně větší bojovnost a nadšení ze hry, než máme my, a tento zápas nebyl výjimkou. Naše hra zpočátku nevypadala moc dobře, soupeři jsme se přizpůsobili a hráli s ním zbytečně dlouhé výměny, což znamenalo znovu ztrátu prvního setu, který jsme prohráli 22:25. V dalších setech jsme se po změnách v sestavě o něco zlepšili a nakonec vyhráli 25:22 a 15:10.

Sestava: Pavlík D., Augustin J., Švoma O., Gregor J., Pohanka R., Peňáz A., libero Šimek, střídali Sobotka P., Milota D., Augustin L., Němec T.


Hodnocení trenéra:
- zápas s H. Brodem: Vítězství a povinné 3 body s oslabeným soupeřem. S přehledem vyhraný 1. set, po výměně dvojice hráčů ve druhém setu se začaly množit zbytečné chyby (podání, příjem), přidalo se i lehké podcenění a málem i vyrovnaná koncovka.
- zápas s Jihlavou: Spokojenost s předvedenou hrou v prvním setu, velmi dobré bloky, kvalitní útok a uspokojivý příjem s hrou v poli. Zato ve druhém a ve více jak v polovině třetího setu naprosto matný, odevzdaný výkon, kdy nefungoval především příjem, následně pak i útok (např. nepochopitelné trefování jednobloků soupeře), ustrašené podání, žádná bojovnost v poli, komunikace na hřišti téměř nulová. V závěru 3. setu jsme zlepšenou hrou využili nabídnuté šance od soupeře k vyrovnání a po infarktovém závěru i šťastně k vítězství.
- zápas s Drásovem: Nečekaně vyrovnaný zápas s týmem, kde hrají pouze kadeti a žáci, ale z jejich herního nadšení a obrovské bojovnosti v každém zápase by si většina našich hráčů měla vzít příklad!!! Pozitivem je, že se do hry podařilo zapojit i další méně zkušené hráče, ale bohužel někteří zkušenější jim svými výkony moc nepomáhali.

Do Letovic jsme jeli po delší době opět v nejsilnější sestavě s cílem získat tři vítězství za 3 body. Spokojenost je ale pouze se třemi výhrami, ne však už úplně se 7 body a také s předvedenou hrou, o výkonech některých hráčů ani nemluvě. Doufám, že se z herních výpadků všichni hráči pořádně poučí a na dalším turnaji v domácím prostředí (neděle 21. 1. 2018) předvedou pěkný volejbal, který udělá radost nejenom jim, ale i rodičům a ostatním fanouškům!!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid