Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Mužský turnaj v Hradci Králové 09.09.2014 | Turnaje

V rámci přípravy na novou sezónu vyrazila žďárská volejbalová mašina na slušně obsazený halový turnaj v Hradci Králové. Turnaje se zúčastnilo celkem 7 týmů z první či druhé ligy, kteří se střetli systémem každý s každým na dva hrané sety. Z mnoha důvodů jsme vyrazili v počtu pouhých 6 hracích kusů, kterými byli Mouka (N), Ťupík a Dejv (S), Troji (U), Kubajz a Hugo (B).


Sobotní ráno jsme začali soubojem s Hradcem Králové “B“, který byl posílen o některé borce z hradeckého áčka. Začátek prvního setu nám utekl, bylo patrné, že nejsme v herním tempu a první set si pro sebe připsali domácí. V tom druhém jsme však zlepšili podání i útok a ukořistili jej ve svůj prospěch. Druhým týmem v řadě pro nás bylo MFF Praha, které v minulém roce vyhrálo první ligu. Nadšeným výkonem jsme matfyzáky drželi oba sety bodově pod sebou, dobře jsme podávali i blokovali a připsali první vítězství 2:0. Následovala pauza na odpočinek, která přinesla po dobrém výkonu na naší stranu uspokojení. To jsme si však přenesli i do následujícího zápasu s Turnovem, který bude v příštím roce hrát 1. ligu. Naše bezkrevná hra na rozjeté Turnováky nestačila, nedařilo se nám na útoku ani v obraně a odešli jsme potupení jednoznačnou prohrou 0:2. Chuť jsme si však vzápětí spravili na prvoligových Dobřichovicích, které se nám dařilo především zatlačit kvalitním servisem i pestrým útokem – výsledkem druhé vítězství 2:0. Hra našeho předposledního soupeře Dvora Králové se vyznačovala rychlou nahrávkou do kůlů a tvrdým smečovaným podáním První set jsme se s tlakem na podání podařilo popasovat a blokem i útokem sbírali potřebné body. Ve druhém setu však několik bodových sérií na podání zvrátilo vývoj ve prospěch Královédvorských a zápas tak skončil naši druhou remízou. Do posledního souboje jsme se pustili s domácím áčkem. Vcelku vyrovnané sety opět rozhodl lepší příjem soupeře a bodové série domácích na podání a odešli jsme podruhé poraženi 0:2.

2 vítězství, 2 prohry a 2 remízy nám ve vyrovnané tabulce nakonec přisoudili 3. místo, což lze za dané situace považovat za úspěch. Pozitivem rozhodně bylo rovnoměrné zapojení všech útočníků, a to i v útočných kombinacích, na kterých jsme pracovali při tréninku. Překvapením pro nás samotné byl nezvykle účinný servis, který se nám podařilo držet po dobu celého turnaje. Další vystoupení žďárské mašiny proběhne na turnaji ve Znojmě, který se uskuteční na konci září, jen týden před začátkem nové sezóny.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid