Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Mužské áčko 2x prohrálo ve Dvoře Králové a připsalo jeden bod za prohraný tiebreak 22.10.2019 | Zápasy

Komentář k zápasu ve Dvoře Králové napsal trenér Petr Podhrázký


K prvnímu venkovnímu zápasu jsme se v sobotu 19. 10. 2019 vydali na půdu týmu VK Dvůr Králové nad Labem. Do východočeského města jsme cestovali se vzpomínkou na minulé sezóny, kdy se nám zde vždy dařilo. Pravidlem bývaly většinou dvě výhry, ale letošní předzápasová situace byla trochu nepříznivá. Měli jsme pár absencí, také několik téměř nemocných a zraněných hráčů, kteří sice odcestovali, ale znatelně nebyli ve své kůži. Byla tedy po oba dva duely potřeba improvizace na postech blokaře a nakonec i univerzála, což pravda poměrně intenzivně vzpomínkově vrátilo tým do minulé sezóny… :-)

Nicméně k prvnímu zápasu jsme nastoupili v téměř standardní sestavě, když pouze na bloku za chybějícího blokaře alternoval Petr Sobotka. V prvním setu jsme s domácími hráli vyrovnanou partii, ve které jsme měli bodově lehce navrch. Těsně před koncem však bylo srovnáno a následovalo dlouhé přetahování o každý bod, ve kterém jsme byli šťastnější my a ujali se vedení 1:0. Problémy nám dělal velmi dobrý domácí útok středem. Od setu druhého se ovšem domácí opřeli do servisu, přestali na něm chybovat a začali pro své útočné záměry více překvapivě využívat oba kůly. Oproti minulým letům, kdy se nám proti nim dařilo na bloku, se ovšem v tomto zápase prosazovali znatelně více. Hlavní problém v naší hře se ovšem ukázal příjem. Bylo znát, že oba hlavní přijímači, Peťa s Davidem, nejsou díky nemoci úplně OK. David aspoň držel společně s Jirkou Pátkem náš tým slušným útokem na dostřel domácích. Ovšem nestačilo to. Dva sety Dvůr Králové vyhrál, dá se říci, zásluhou výborného servisu. Ve čtvrtém setu jsme se konečně vzpamatovali a na domácí od začátku vlétli. Vybudovali jsme si až šestibodový náskok, ovšem vlastními chybami jsme se o něj připravili a v koncovce pak poměrně lehce podlehli. Dopolední zápas tedy skončil vítězstvím domácích 3:1.

Do odpoledního zápasu jsme udělali jednu změnu. Peťa Sobotka si s Davidem vyměnili posty blokaře a smečaře. A první set vypadal zrcadlově obráceně než ráno. Domácí drobně vedli, my jsme za polovinou bodově otočili a koncovku si pak pohlídali. Opakoval se ovšem vývoj zápasu prvního, kdy nás Dvůr Králové přehrával prakticky ve všem a další dva sety vyhrál. Pod hrozbou dnešního nulového bodového zisku jsme opět ve čtvrtém setu zabrali a tentokrát už lehce unavení domácí nenašli odpověď. Po zisku čtvrtého setu následoval pátý zkrácený set, ve kterém jsme ovšem byli již málo přesní a důrazní. Bylo znát, že sil mají více domácí, a také to prodali do úspěšného výsledku. O ty tři body byli prostě toto odpoledne lepší.

Výsledky:
VK TAMBOR Dvůr Králové n.L – TJ CETL Cargo Žďár n. S. 3:1 (-31,22,18,23) 3:2 (-21,20,20,-18,12)

Dnes jsme tedy vydolovali z východočeského Dvora Králové pouhý jediný bod. Bodové žně z minulých let se nekonaly. Zisk osamoceného bodíku asi odpovídá předvedené hře a vývoji obou zápasů. My jsme tentokrát nebyli ve své obvyklé formě, výkon byl takový unavený a bez šťávy. Nicméně tradiční bojovnost ode všech nepostrádal. Tuto sobotu to ovšem na dobře hrající Dvůr Králové bylo málo. Ti přišli s velmi dobrým útokem, ale hlavně kvalitně podávali. Náš příjem tak byl zastižen v nedbalkách. Nepohoda v této činnosti se přenesla i do našeho podání, které oproti minulému týdnu nazpět pokleslo na kvalitě, a to na důrazu i na přesnosti. Když bych měl posoudit, co vlastně rozhodlo o domácím úspěchu, zda jejich servis nebo náš příjem, tak to bude asi tak půl napůl. Relativně dobrý útok z hlavního kůlů v některých fázích obou zápasů nám stačil právě tak akorát na ten jeden bod… Je ovšem pravdou, že být v normální herní pohodě, mohli jsme i proti dnes velmi dobře naladěným domácím uspět za o poznání více bodů. Návrat k výsledkově a výkonově příznivějším víkendům lze tak toužebně vyhlížet již v dalším soutěžním zápase…

Po třetím hracím víkendu jsme tedy klesli ze druhého na čtvrté místo. Další utkání, které se koná až v sobotu 2.11.2019, sehrajeme doma proti Chocni.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid