Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži získali z posledních 4 zápasů 12 bodů - Mladá Boleslav a Chvaletice bez šance na úspěch 12.03.2017 | Zápasy

Komentáře k utkáním mužů s Mladou Boleslaví a Chvaleticemi napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu dne 4.3.2017 jsme se na domácí palubovce střetli s týmem VK PRASYL Mladá Boleslav. Po podzimní konfrontaci v podobně velké, ovšem znatelně chladnější mladoboleslavské hale, jsme očekávali zkušeného kvalitního soupeře, jenž se ovšem citelně potýká s generačním problémem. To se v podstatě potvrdilo i nyní. Mladá Boleslav přicestovala na Vysočinu v počtu cca 6 provozuschopných hráčů, tudíž bez libera a bohužel i bez stálého nahrávače. Přes zřejmou snahu v prvním zápase za celý den nenašla zbraň, kterou by nás donutila ztratit jediný set. V prvním zápase byl místy k vidění vyrovnaný volejbal, který ovšem z naší strany zaostával za předváděnou hrou v podzimním vzájemném měření sil. Zejména naše podání bylo mírně řečeno méně výkonné. To umožnilo hostům docela kvalitní útok, který sice nebyl nijak tvrdý, ale přesto jsme jej v obraně špatně zpracovávali. I přes zdánlivou vyrovnanost jsme první zápas zvládli bez ztráty kytičky. Ve druhém utkání pak již herní rozdíl mezi oběma týmy byl znatelnější. Ve všech setech jsme si hned zkraje vytvořili pohodlný náskok, který nám zajistil klid do hry a držel soupeře v patřičných mezích. Po hodině a pěti minutách nám tak poměrně snadno přiskočily další tři bodíky do tabulky.

Výsledky: TJ CETL Cargo Žďár n. S. – VK PRASYL Mladá Boleslav 3:0 (23,17,23) a 3:0 (16,14,17)

O týden později, tzn. v sobotu 11. 3. 2017, jsme vycestovali k poslednímu venkovnímu zápasu. Soupeřem nám byl tým TJ Energetik Chvaletice. Vzhledem ke snadnému průběhu podzimního domácího zápasu a vědomí jistoty druhého místa a praktické nedosažitelnosti příčky nejvyšší, bylo cílem přivézt všech 6 bodů a odehrát pohodové a bezstarostné zápasy. Vše se povedlo dle plánu. V obou zápasech jsme domácí převyšovali na síti, i přes místy zbytečné chyby na útoku z hlavního kůlu. K tradiční devize Chvaletic, tedy dobré hře v poli, tentokrát domácí přidali poměrně slušný servis a místy i kvalitní útok. Hra tak byla o něco vyrovnanější, než v podzimním klání. Přesto jsme po celé dva zápasy nenechali nikoho z přítomných na pochybách, že dnes bude všech bodů našich. Oba zápasy jsme tak absolvovali bez jediného střídání, přičemž všichni zúčastnění odehráli v rámci svých postů přiměřeně stejně možnou porci setů. Potěšitelné bylo, že zejména dosud z nejrůznějších důvodů méně vytížení hráči, Míra Šťourač na smeči a Ondra Ťupa na univerzálu, předvedli velice dobrý výkon, a to zejména při útoku na síti.

TJ Energetik Chvaletice - TJ CETL Cargo Žďár n. S. 0:3 (-19,-22,-15) a 0:3 (-17,-19,-19)

Z obou absolvovaných zápasových víkendů máme tedy dvanáct bodů. V tabulce zůstáváme druzí, vzhledem k náskoku na třetí Hradec Králové již zcela jistě. Ztráta na prvního činí 5 bodů. Příští týden 18.3.2017 budou našim soupeřem v posledním zápase sezóny Hrotovice.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid