Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži ze Šlapanic body nepřivezli 21.02.2016 | Zápasy

V sobotu dne 20.2.2016 odehráli muži další dva zápasy z letošního programu druhé ligy ve volejbale mužů, tentokrát na palubovce nejúspěšnějšího týmu jarních odvet, týmu TJ Sokol Šlapanice.


Měli jsme výraznou početní převahu, protože jsme odcestovali v počtu třinácti hráčů a domácí se na první zápas sešli pouze v sedmi hráčích a na druhý v osmi.

V prvním zápase se po jednoznačně prohraném prvním setu povedlo ve druhé sadě znatelně přitvrdit na servisu, domácí zatlačit do kouta a srovnat stav na 1:1. Ve třetím setu se karta obrátila, podání se stalo velkou zbraní domácích a ti tento set pro změnu zase poměrně lehce získali pro sebe. Ve čtvrtém to vypadalo již na snadné vítězství domácích, ale v samém závěru se ještě povedlo střídajícímu Mírovi Šťouračovi sérií čtyř úspěšných útoků odvrátit 4 mečboly a srovnat stav na 24:24. Poté však přišly dvě naše chyby a tím i konec prvního zápasu.

Do druhého zápasu jsme nastoupili soustředěně a do stavu 19:17 byli možná i o trochu lepším týmem. Pak ovšem přišel herní kolaps a série šesti bodů domácí posunula do vedení, které již nepustili a první set získali vzhledem k jeho průběhu nečekaně lehce pro sebe. Nepovedená koncovka zanechala viditelné psychické následky a důsledkem toho byl téměř debakl v setu druhém. Do třetího setu proběhlo poslední hledání té pravé sestavy a zdálo se, že úspěšně. Tým sebral morální síly a začal příkladně bojovat. Přesto se v samotné koncovce domácí představili v lepší pohodě a i druhý zápas tak dotáhli do vítězného konce.

Charakter obou utkání byl podobný. Šlapanice nás po oba dva zápasy nás předčily nejen na podání, což nebylo vzhledem k tomu, že hráli doma nic neočekávaného, ale k naší nelibosti zejména ve hře na síti. Jejich útok i obrana byly tentokrát v o poznání lepší kondici. Přestože naši nahrávači dělali, co mohli, útočníci z obou kůlů neměli příliš svůj den. Relativně solidní hru předvedl pouze univerzál Ondra Ťupa. Všem ostatním se sice nedala upřít bojovnost a snaha zvrátit vývoj obou utkání, ovšem dnes to nemohlo na výborně hrající domácí tým stačit. Šlapanice se v obou zápasech představily jako bojovné družstvo s velmi dobrou organizací hry. Bylo znát, že jsou po posledních úspěších na vítězné vlně a v herní pohodě. Precizně provedeným servisem nastolily ráz hry a až na menší úseky obou zápasů měly dění pevně ve svých rukou. Jestliže při podzimním měření sil byl jejich nejlepším hráčem bývalý hráč Žďáru Petr Pohanka, dnes se mu nejen vyrovnal, ale jej i zastínil domácí nahrávač s několikaletou extraligovou praxí, Martin Kadlc.

Výsledky sobotního duelu jsou tedy následující:
TJ Sokol Šlapanice - TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou 3:1 (13,-18,17,25) a 3:0 (23,13,22)

Po čtrnáctidenní pauze soutěž pokračuje posledními 3 koly. V sobotu 5.3.2016 budeme doma hostit sousední tým tabulky, volejbalisty Hronova.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid