Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži zdolali Českou Třebovou a bez ztráty jediného setu vedou tabulku 2. ligy 10.10.2016 | Zápasy

V sobotu 8. 10. 2016 se uskutečnilo další dvojutkání druhé ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou se na domácím hřišti v hale na Bouchalkách utkalo se zástupcem východočeského volejbalu týmem TJ Sokol Česká Třebová II.


Vzhledem k postavení obou týmů v minulé sezóně se sice dala očekávat naše snadná záležitost, ale hosté v minulém kole překvapili dvěma vítězstvími nad Hrotovicemi, takže určitá obezřetnost byla zcela na místě. Tuto skutečnost umocňovala i naše značně početně omezená sestava, když z kmenového kádru áčka bylo k dispozici pouze sedm hráčů. Na post libera tedy musel zaskočit Petr Veselý a na lavičce byli do zálohy připraveni dva junioři.

V prvním zápase se konal volejbal průměrné úrovně. První ještě relativně vyrovnaný set jsme s přehledem dovedli do vítězného konce. Zbylé dva sety jsme již na hřišti dominovali, i když hosté nám to poměrně odevzdaným výkonem usnadnili. Po celý zápas pak byla znát naše herní převaha, když zejména obrana na síti pracovala velmi dobře. Na žďárské poměry velice slabě obsazené tribuny tak mohly po necelé hodině vidět další tříbodové vítězství v poměru 3:0 (25:21, 25:12, 25:11).

Do druhého zápasu jsme nastoupili s jednou změnou v sestavě na postu univerzála. Průběh byl zpočátku zcela v duchu prvního zápasu, přes drobné zmatky jsme první set zásluhou kvalitní hry pohodlně získali pro sebe. Od druhého setu však naše hra i zásluhou zlepšeného servisu hostů dostala povážlivé trhliny. Nepřesný příjem a z toho pramenící zjednodušený a nedůrazný útok nám neumožnili vytvořit si větší náskok. Zásluhou trpělivé hry se však i druhý set stal poněkud klopotně naší kořistí. V setu třetím se pak podával pravý východoněmecký eintopf, kvalita hry se oboustranně rozmělnila do spousty nepřesností a chyb. Přesto jsme byli o poznání lepším týmem a v pravou chvíli si pomohli dobrým blokem. Po zisku třetího setu a tím i celého zápasu v poměru 3:0 (25:17, 25:23, 25:22) jsme si připsali další tři body do druholigové tabulky.

Máme tedy dalších šest bodů a jsme na prozatímním prvním místě v tabulce bez ztráty bodu i setu. V prvním zápase jsme zahráli o poznání lépe než v odpolední odvetě, kdy jsme si doufejme vybrali slabší chvilku. Spolehlivě fungovala po celý den opět obrana na síti, na útoku se v dobrém světle předvedl Jirka Pátek, ostatní pak zejména ve druhém zápase střídali dobré okamžiky se slabšími. Bojovným a spolehlivým výkonem dirigoval hru našeho týmu nahrávač Jirka Moučka.

Příští týden Žďár zajíždí k místnímu derby do Velkého Meziříčí s úmyslem vydolovat nějaký ten bod. Půjde bezesporu o zápas kola, protože Velké Meziříčí je jedním z hlavních favoritů soutěže.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid