Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži zakončili sezónu doma s Hronovem 24.03.2014 | Zápasy

Poslední představení žďárské mašiny na domácí palubovce a zároveň poslední kolo letošní druholigové sezóny přivedlo na žďárské Bouchalky odbíjenkáře z Hronova. Výsledek zápasu už nemohl ovlivnit konečné postavení týmů v tabulce, neboť bodové odstupy před tímto kolem garantovaly následující umístění – 1. Hrotovice, 2. Žďár, 3. Hronov a 4. Střelice. I přes tuto skutečnost jsme chtěli fanouškům přivodit příjemné volejbalové zážitky a sami sobě si nepřivodit zranění. Ne vše se dokonale povedlo, ale pěkně po pořádku…


Poslední zápas byl zároveň termínem rozlučky se sezónou a s ní spojeným vypořádáním se s obsahem společné kasy. Tato událost tradičně garantuje vysokou hráčkou účast a tento rok nebyl výjimkou – sešlo se celých 12 hracích kusů, dva trenéři a 1 marodkář.

Do prvního utkání byli do hry vypuštěni – Filda (N), Kadlík a Míra (S), Ťupík (U), Hugo a Míša (B) a Peťa (L). Na lavičce pod taktovkou Vesyho se Zombou zůstali Troji, Kubajz, Číry a Mouka.

Zápas se pro nás začal rychle vyvíjet nadějně, když se hronovští útočníci dlouho nemohli srovnat s rozměry žďárské poloviny, kterou obstřelovali ze všech stran. My jsme naopak stabilně ztrátovali a první i druhý set získali na svoji stranu. Od třetího setu se však karta zcela obrátila. Hronovští přitvrdili na servisu a my jsme se proti srovnané obraně hostů měli problém prosadit. Do toho ještě ve čtvrtém zasáhlo zranění Huga, který s výronem o velikosti přezrálé mandarinky putoval do nemocnice. Rázem byl stav setů srovnán a přišlo na řadu rozuzlení v podobě tiebreaku. Ve zkrácené hře jsme zlepšili útok a hlavně jsme prokázali větší vůli po vítězství, což nám ve výsledku přineslo přesvědčivé vítězství v poměru 15:8 a další dva body do konečného zúčtování.

Ve druhém zápasu jsme do hrací šestky prostřídali na blok Kubajze s Chláďou, na smeči Míru vystřídal Číry, na účko šel mlátit Troji. Sice jsme nepředváděli nikterak špatný volejbal, ale nesehranost základní šestky bohužel přinášela chyby, které dobře hrající hosty neustále držela vepředu. Protočili jsme ještě sestavu, zkoušeli přitvrdit na servisu, ale bohužel nic nezafungovalo. Na konci třetího setu se navíc Filda pokusil napíchnout poraněným prstem míč a zvuk vyděsil nejen jeho samotného, ale i všechny přítomné. I když jsme se nakonec museli rozloučit se sezónou prohrou v poměru 3:0, byli jsme rádi, že se Fildův trik obešel bez následků. To se bohužel nedá říct o Hugovi, který se na večerní program dostavil už se zánovní sádrou, čímž jsme v této sezóně přidali dalšího raněného.

Protože je tento článek posledním v letošní sezóně, přinášíme i krátkou rekapitulaci jejího průběhu:
Žďárská mašina nastoupila celkem k 36 utkáním, z nichž 27krát odešla vítězně a 9krát byla poražena. Pozitivně pro nás vychází bilance setů 89:43 i míčů 3027:2712. V průběhu sezóny jsme ukořistili 79 bodů, což je zlepšení o 17 bodů oproti loňské sezóně při stejném počtu zápasu.

Průběh sezóny na naší straně negativně ovlivnilo několik zdravotních indispozic. Filda byl vyřazen na více než půlku sezóny s tajemným zraněním malíčku, a tak Mouka zůstal na nahrávačském postu osamocen, což se s přispěním Zomby a Vlasty podařilo přečkat. Ke konci sezóny nás navíc postihlo několik nemocí a hlavně zranění Davida, který nám chyběl při rozhodujících zápasech o umístění. V těch jsme bohužel propadli, když se nám v šesti zápasech s týmy z popředí tabulky podařilo vybojovat pouhých 5 bodů. A tak i když jsme tři kola před koncem sezóny stále byli v reálné hře o první místo, Hrotovice nakonec vyhrály s úctyhodným náskokem 15 bodů. Přes to všechno, jsme vybojovali s náskokem 7 bodů druhé místo ve druhé lize, což je pro žďárský volejbal historicky nejlepší umístění!

Na závěr už snad jen stojí za zmínku, že téměř všichni hráči předvedli při posledním představení některý ze svých ukázkových kousků - Číra svoje neskutečné plážové roládky, Míša zlé pohledy, Ťupík zrychlenou nahrávku prsty do kůlu, Míra vytříbenou kopací techniku a Chláďa sekaný křížný servis na středovou lajnu. Kubajz zase ukázal, že kromě volejbalového umu v něm dřímá i veliký taneční potenciál.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid