Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži zabrali - 3 body z Hronova mají svou cenu 30.11.2015 | Zápasy

V sobotu dne 28. 11. 2015 vstoupilo družstvo mužů 7. dvojkolem zápasů do druhé třetiny programu 2. ligy ve volejbale. Cílovou destinací letošního teprve třetího venkovního zápasu byla tělocvična tradičního účastníka soutěže, celku VK Hronov.


Dosavadní nepříliš úspěšný průběh letošní sezóny napovídal, že k zachování alespoň minimálního kontaktu s čelními příčkami je nutné získat alespoň tolik bodů jako domácí a doufat v bodové ztráty celků před námi. Domácí měli za sebou 4 porážky v řadě bez bodového zisku, a to z utkání s Velkým Meziříčím a Teslou Brno, kdy zejména na Tesle byli stejně jako my v začátku soutěže tvrdě konfrontováni se sílou „moravských“ celků hrajících 2. ligu. Za vše hovoří fakt, že Tesla loni skončila ve „své“ C skupině druhé ligy až pátá. V minulé sezóně jsme se v Hronově představili již jako jistý vítěz a byl tehdy k vidění výborný sport se ziskem 3 bodů pro každý tým.

V prvním zápase jsme neponechali nic náhodě a s letos nezvyklou podporou kvalitního příjmu jsme poměrně s přehledem dokráčeli k vítězství 3:1. Dokonce jsme zvládli obě dvě koncovky, které byly v tomto zápase k vidění. Po již zmíněném dobrém příjmu byla nahrávka dobře dělena mezi všechny útočící hráče a i zásluhou spolehlivě pracující obrany na síti byly tří body naše. V odpolední odvetě vše vypadalo ze začátku na další poklidný zápas s dobrým koncem pro nás. Po lehkém vedení 11:5 v prvním setu se ovšem domácímu smečaři povedla šňůra 6 servisů, kterou posadil svůj tým na koně. Hronov tento až do konce vyrovnaný set získal pro sebe a převzal otěže zápasu. I když se nám povedlo ještě drobné vzepětí v podobě zisku třetího setu, tak byli domácí stále o nějaký ten krůček lepší, což se projevovalo zejména v jejich stále se lepšícím útoku z hlavního kůlu. Náš herní projev již byl pod vlivem nepříznivého vývoje zápasu unavený a zatížený vlastními chybami. Odpolední zápas tak skončil stejným výsledkem jako ten ranní, ovšem tentokrát s výsledkem 1:3 pro Hronov. Spravedlivá dělba bodů!!!

Výsledky: VK Hronov – TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou 1:3 (-24, 20,-24,-19) a 3:1 (23,18,-23,19)

Cíl minimálního zisku 3 bodů se tedy podařilo splnit. Z tohoto pohledu tedy panuje s výsledkem tohoto víkendového klání spokojenost. Ovšem přesto bylo v naších možnostech ve druhém zápase brát nějaký ten bod. Již po čtvrté v této sezóně jsme po prvním velice slušně odehraném zápase ve druhém znatelně výkonnostně zaostali. To ovšem nijak nesnižuje kvalitní výkon domácích. Z našich individuálních výkonů je třeba vyzdvihnout výkon libera Petra Kadlece a ocenit volejbalové srdce nahrávače Honzy Stránského, který odnahrával celý první zápas a po 2. setu zápasu druhého odjel dotáhnout svůj mateřský klub VK Choceň k vítězství 3:2 v 1. lize.

Program 2. ligy dále pokračuje již v sobotu 5. 12. 2015, kdy v domácí hale přivítáme dalšího tradičního účastníka 2. ligy a také dalšího zástupce východočeského volejbalu, mužstvo České Třebové.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid