Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži z Malšovic s plnou sbírkou bodů 07.02.2015 | Zápasy

Po nezdařeném posledním dvojzápase ve Střelicích jsme si minulý víkend od volejbalu oddychli, abychom tento zamířili na palubovku týmu z opačného pólu tabulky, a to Malšovic.


Ty se sice před tímto kolem krčily na předposledním místě, ale předchozí zkušenosti nám připomínaly, že ve své hale se bodů nevzdávají vůbec lehce. Navíc zde vždy hrozí možnost startu pendlerů z prvoligové královéhradecké Slavie. Přes to všechno bylo naším cílem dovézt plný počet bodů a pokukovat, zda naši pronásledovatelé ve svých zápasech padnou nebo alespoň klopýtnou.

Hráčská sestava byla tentokrát až na lyžařsky vytíženého Míšu kompletní, zato trenérské duo výjimečně nemohlo odcestovat, a tak se funkce náhradního trenéra ujal Mouka, kterému vydatně pomáhali Glum a Kadlík.

Malšovice x TJ Žďár nad Sázavou 0:3 (-20, -18, -22)
Do prvního zápasu jsme nastoupili s Glumem na nahrávce, Dejvem a Mírou na smeči, Hugo a Chláďa se chopili blokařských povinností, Troji byl vypuštěn na univerzála a Peťa tradičně na libero. První dva sety jsme si vždy od začátku budovali několika bodový náskok, který jsme nakonec i proměnili v zisk setu. Glum postupně rozehrával na útoku všechny hráče včetně sebe samého a dobře nám fungovala obrana útoků domácích především z hlavního kůlu. Vstup do třetího setu poznamenalo několik našich nepřesností na přihrávce, chyb na útoku a domácí rázem chytili svoji šanci a uprostřed setu si drželi ještě několika bodový náskok. Proto byl i přes delší zápasovou pauzu na blok vypuštěn Kadlík. Vzápětí jsme dokázali vyhrát několik důležitých dlouhých výměn, což nás dostalo na vlnu euforie, která nás dovezla až k zisku třetího setu a tří bodů za první zápas.

Domácí, vyčkávaje příjezdu dvou pracujících členů mančaftu, trvali na začátku druhého zápasu o druhé odpolední, a proto jsme jako správní profesionálové využili zbylé dvě hodiny ke konzumaci lehké stravy, lihuprostých tekutin a fundovaným debatám o ženském biatlonu.

Malšovice x TJ Žďár nad Sázavou 0:3 (-16, -27, -17)
Do odpoledního střetnutí vystřídal Gluma na nahrávce Mouka, jinak sestava zůstala beze změn. Důležitým faktorem prvního setu se ukázal los, ve kterém jsme si vybrali stranu, na které sice neviděl nahrávač, ale zase viděli smečaři, zato domácí to měli přesně naopak. I díky tomu byla útočná potence domácích v prvním setu velmi slabá. Na naší straně se naopak k dobrému útočnému představení začal rozehrávat především Troji. Druhý set ale byl už jiný příběh. Domácím se podařilo několikrát zablokovat, začali čapat v poli a hra byla rázem vyrovnaná. Oba týmy se tahaly o každý bod, což vyvrcholilo v dramatickou koncovku. Tu nakonec utnul nebojácným útokem proti dvojbloku a následným esem Míra. Třetí set byla již znát rezignace domácích, a tak zápas mohl v poklidném tempu dospět do svého konce.

Snad jsme se tímto povedených dvojzápasem vydrápali na vítěznou vlnu a nějaký čas se na ní opět povozíme. Druhé Střelice prohrály v Hronově vcelku jednoznačně dvakrát 3:0, čímž náš náskok narostl opět na 8 bodů, 10 bodů máme na Dvůr Králové a 12 bodů na Hrotovice. Když se ale podíváme na rozlosování, nečeká žďárskou mašinu ve zbytku sezóny nic lehkého, a proto musíme se svým náskokem nakládat více než obezřetně.

Na konec už jen několik ohlédnutí:
Glum opět uspořádal útok na nejvíce bodujícího nahrávače v historii volejbalu, ovšem 11 bodů za tři sety prozatím na zápas do historických tabulek nestačí.
Téměř celý tým po ránu velmi neumně piloval odbití obouruč vrchem na přesnost na dlouhou vzdálenost. Nemohoucím spoluhráčům správné provedení ukázal Chláďa, který na 9 metrů bez velkých okolků trefil čistý koš.
Míru není radno před servisem škádlit nevhodnými řečmi, neboť taková věc může lehce skončit esem na vaší polovině.
Nejen bodově, ale i trenérsky Glum zazářil. Vymyslel, že se v koncovce vystřídá na blok, a tak se prostě vystřídal a zablokoval.
K exekuci posledního útoku v zápase byl z lavičky povolán Ťupík – přišel, viděl, zakončil z obrovské výšky přes dvojblok!
Mouka jakožto trenér u týmu mužů drží stoprocentní úspěšnost, to se bude ostatním jen těžko vyrovnávat!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid