Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži v zápase podzimu dvakrát porazili Hrotovice 01.12.2013 | Zápasy

Žďárští muži dokázali po výborném výkonu před plným hledištěm naplno bodovat v zápase s lídrem 2. ligy.


Žďár - Hrotovice 3:1 (-21,23,17,14) a 3:1 (-22,22,20,21)

Poslední listopadová sobota se nesla na Bouchalkách ve svátečním duchu. Kromě toho, že tři naši Ondřejové slavili svátek, zavítal do Žďáru lídr soutěže z Hrotovic. Borci z Třebíčska až na jedno zaváhání se Zručí zvítězili v této sezóně ve všech zápasech a vévodili druholigové tabulce s luxusním náskokem sedmi bodů. My jsme zase drželi neporazitelnost na domácí palubovce, o kterou jsme nechtěli přijít. Sobotní dvojzápas tak sliboval zajímavou podívanou. A kdo si v sobotu našel cestu na Bouchalky rozhodně nelitoval.

Na důležité dvojutkání jsme postrádali Fildu a Číru, z jejich asbence můžeme v obou případech vinit Prahu. Filda je stále mimo hru kvůli pokřivenému malíčku ze zápasu v hlavním městě. Čírovi zase nedovolily účast pracovní povinnosti v naší metropoli. Do prvního zápasu jsme tak nastoupili s Moukou na nahrávce, Ťupíkem na účku, smeč obstaral Kadlík s Mírou, na bloku řádili Míša s uzdraveným Hugem a na liberu se představil Peťa. Na svoji šanci na střídačce čekali David, Troji, Kubajz a Chlády. To vše pod dozorem Vesyho a Zomby.

Od úvodních výměn sledovala zaplněná hala vyrovnaný souboj. Týmy se přetahovaly o každý bod. V koncovce však prokázali Hrotovičáci více klidu a zkušeností. My jsme naopak nedokázali několikrát za sebou dostat útokem míč do hřiště a z vyrovnaného stavu 19:19 bylo rázem vedení hostů o čtyři body. Vesy tak sáhl k prvním střídáním. Ťupíka vystřídal Troji a na smeč se místo Míry dostal David. Manko se nám však už dohnat nepodařilo. Ztracený první set se nijak nepodepsal na našem výkonu. Naopak jsme to byli my, kdo diktoval tempo hry. Zlepšeným servisem se nám dařilo zatápět hostujícím přihravačům, z čehož pramenily hůře připravené útoky, které se nám dařilo nekompromisně zastavovat blokem. Obrana nám fungovala výborně! Především středáci si výrazně zlepšovali statistiky letošní sezony. Zomba ani nestačil čárkovat. Nesmíme také opomenout přínos Davida a Trojiho, kteří naši hru oživili. Druhý set jsme dovedli do vítězného konce a pomyslné misky vah se začaly překlápět na naši stranu. I nadále jsme dominovali na síti a borci z Hrotovic nevěděli, jak míč překulit na naši stranu. Výsledkem toho jsme v dalších dvou setech dokráčeli k poměrně jasnému vítězství a mohli jsme si užívat první tříbodový zisk nad lídrem soutěže.

Po dvou a půlhodinové pauze jsme začali v sestavě s Moukou na nahrávce, Kadlíkem a Davidem na smeči, Hugem a Míšou na bloku, Trojim na účku a s Peťou na liberu. Druhý zápas začal stejně jako ten první. Hrotovice byly přesnější a důraznější, na naší straně se kupila chyba na chybu. Do hry se dostal Míra na smeč a Ťupík na účko. Střídání opět zafungovala, několika body se nám podařilo první set zdramatizovat ale nic víc. Hrotovice zvítězili 25:22. Hnaní dopředu vynikajícím publikem se nám ve druhém setu podařilo vrátit k výkonu z prvního zápasu. Kromě bloků se nám začalo dařit v poli a zdálo se, že začínáme tahat za delší konec lana my. V těchto chvílích jsme se mohli spolehnout hlavně na obranu, nepřesné příjmy nebo nedůrazné útoky jsme dokázali trpělivě odbránit. Diváci se mohli bavit několika dlouhými výměnami, při kterých ani jeden tým nechtěl nechat míč dopadnout na svoji stranu. Nadšení však zcela nesdíleli samotní hráči na obou stranách, kteří museli výměny dlouze rozdýchávat a z palubovky se zvedali jen velice těžko. Druhý set jsme bojovným výkonem ovládli my a nasměrovali jsme se ke stejnému obratu jako v prvním zápase. Další dva sety probíhaly podobně. Vždy jsme si v průběhu setu vytvořili několikabodový náskok, který jsme udrželi až do konce. Po druhém vítězství 3:1 jsme si tak mohli vychutnat potlesk fanoušků a vítězné rybičky.

Po dlouhé době se hrál na Bouchalkách kvalitní volejbal a troufnu si říct, že naším nejlepším výkonem v sezoně jsme si dvě vítězství nad Hrotovicemi zasloužili. Velký dík patří fanouškům, kteří se sešli ve velkém počtu a bouřlivě povzbuzovali i ve chvílích, kdy se nám příliš nedařilo. Šest bodů za dvě vítězství nás v druholigové tabluce přiblížilo k Hrotovicím na jeden bod. Příští týden nás čeká další domácí utkání proti čtvrtým Střelicím. Všichni jste srdečně zváni!

Několik perliček závěrem:
Mouka předvedl několik rozštěpů a výběhů do různých koutů haly, David brnkal na nervy soupěřů brankářskými zákroky. Troji spadl a vybral balón 3x!!!
Kadlíci se snažili Hrotovičákům zatápět i balony zadarmo. Velkej Kadlík si v téhle disciplíně připsal 3 luxusní body, především jeho prsty o pásku 10 centimetrů za síť přes hlavu nešťatsného nahravače se často nevidí. Peťa se po vzoru staršího bratra pokoušel o něco podobného, ale jeho přistřelený bagr se přes pásku bohužel nepřekulil.
Zapisovatelé neměli svůj den. Na chybějící ukazatel skóre je musel upozornit až rozhodčí. Skóre 99:99 na tabuli mezi sety překvapilo nejednoho volejbalového fajnšmekra. A aby toho nebylo málo zaměnil si Otyl domácí borce za hostující a nakonec musel celý zápis přepsat.
Hugovi zdravotní pauza prospěla, nejenže dával rány, blokoval jak o život, ale dokonce zkazil jenom dvě podání!
Mouka se snažil o pestrou hru jenom ten pipe ne a ne vyjít. Jeho smečaři se řídili heslem "co pipe, to přešlap" až do konce.
Neoficiální statistiky mluví o 50 blocích našeho týmu za dva zápasy!
Naši fanoušci dokázali, že příliš dlouhá pauza mezi zápas neprospívá jejich zdraví.
30.11. slaví svátek Ondřej, v týmu máme tři Ondřeje, kolik Ondřejů přineslo něco pro kamarády spoluhráče? 0

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid