Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži v letošním ročníku KP prozatím vedou tabulku 30.01.2023 | Zápasy

Stručný komentář k sobotnímu zápasu a k dosavadnímu průběhu soutěže.


Muži se ve svém předposledním domácím zápase v sobotu střetli s Pelhřimovem. Pelhřimov přijel v roli vedoucího mužstva v tabule, my jsme figurovali na místě druhém se ztrátou 3 bodů a nevýhodou dvou odehraných zápasů navíc.

Nicméně od posledního článku z působení žďárského mužského tým v KP, který se věnoval prvním dvěma kolům, uplynul již nějaký čas, takže na úvod stručné shrnutí dalších odehraných zápasů. Do této soboty jsme odehráli dalších šest kol, tedy 12 zápasů. Co se týče výsledků, tak jsme s Pelhřimovem jednou prohráli a 3x zvítězili, s Hrotovicemi to bylo 1x výhra a 1x porážka, s Jihlavou rovněž vyrovnaná bilance 2x výhra a 2x prohra a konečně s Havlíčkovým Brodem B 4x vítězství. Pozitivem je pokračující kladná bilance v tiebreacích, kde jsme to za těch 12 zápasů měli 4 vyhrané a 2 prohrané rozhodující sety. Hlavním kladem je postupně stoupající herní úroveň a početná zápasová soupiska, kterou plníme většinou na maximální počet 12 hráčů.

Tuto sobotu 28.1.2023 jsme tedy přivítali vedoucí Pelhřimov. Hosté přijeli pouze s minimálním počtem 6 volejbalistů, oproti tomu u nás na soupisce volná místa nebyla, tedy opět plný počet. V prvním zápase se prakticky každý set odehrávalo totéž. Pozorně hrající, ale až na útok z handy nepříliš důrazně útočící hosté, spolehlivě drželi krok a naše ospalá hra pokaždé znamenala pro soupeře uprostřed setu několikabodový náskok. Celý zápas se nám nedařilo na servisu, až na malé úseky hry jsme se o něj nemohli opřít. Obrana na síti sice byla takticky poměrně ukázněná, technicky to ale nebylo ono, takže tak nějak se pořád nedařilo hostující útočníky bránit. Naštěstí solidně fungoval útok, výšková a skokanská převaha byla značná, tak jsme vždy pod hrozbou ztráty setu zabrali a všechny tři sety i zásluhou zlepšení na již zmiňovaném servisu konečně i bloku otočili. Byť první set s notnou dávkou štěstí a ve třetím pak až ze stavu 12:19. Nicméně zde jsme již skutečně zabrali a Pelhřimov v koncovce posledního setu přetlačili.
Druhý zápas již byl o přece jen o něčem jiném. Hra byla svižnější a důraznější, takže převaha na síti byla hodně viditelná. Hosté sice semtam potrápili poměrně slušným podáním náš příjem, ale jinak jsme si to pohlídali.

Dvě výhry bez ztráty setu nás tak posunuly právě před našeho soupeře na 1. místo v tabulce. Tři kola před koncem jsme v neúplné tabulce druzí s bilancí 13 vítězství, 5 porážek a 36 bodů. Za námi jsou o 3 body zpět Hrotovice a Pelhřimov, oba však mají dva zápasy k dobru, shodou okolností vzájemný dosud neodehraný zápas z podzimu.

Další utkání odehrajeme příští sobotu dne 11.2.2023 právě v Hrotovicích. Z výše uvedeného vyplývá, že důležitost zápasu není třeba zdůrazňovat.

Výsledky nejen našeho týmu a tabulka soutěže jsou dostupné zde https://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=VY-M&sezona=2022%2F23#rozpis1

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid