Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži v Hrotovicích dvakrát prohráli 13.02.2023 | Zápasy

Komentář k utkáním mužů v Hrotovicích.


Muži se ve svém předposledním venkovním zápase v sobotu utkali s Hrotovicemi, které byly v tabulce první, my jsme figurovali na místě druhém se ztrátou 3 bodů. Šlo tedy pravděpodobně o rozhodující jarní utkání vzhledem k šanci na konečné první místo.

V prvním zápase se domácí do nás od začátku opřeli servisem, což způsobilo, že si vybudovali pohodlný několikabodový náskok, protože náš příjem zakoušel opravdu těžké chvilky. Nicméně se v polovině setu podařilo narůstající náskok zastavit a tak nějak vůlí dotlačit set do koncovky, kde jsme již přes sérii tří zkažených servisů na setbol po sobě měli bodově navrch. Druhý set jsme již byli o malý kousek lepší a tak jsme se ujali nadějného vedení 2:0. Domácí však příkladně bojovali a zejména v poli nám ukazovali, jak by se měly hrát rozhodující zápasy. I když jsme v setu lehce vedli, přece jen se Hrotovicím povedlo jej ukořistit. Ve čtvrtém setu bylo jasné, že bez koncentrace a vůle po vítězství to nepůjde. Od začátku jsme přidávali na obrátkách a za stavu 16:8 pro nás se zdálo být rozhodnuto. Ale vše dopadlo bohužel jinak. Nervozita, méně zkušeností a sem tam i výpadek v soustředění způsobil nepochopitelný útlum a set se nám podařilo prohrát. V pátém rozhodujícím již nebylo odpovědí na domácí spolehlivou hru. Výsledkem byla hořká prohra 2:3. I přes zasloužené uznání pro domácí tým je potřeba zdůraznit, že takto dobře rozehrané zápasy se prostě neprohrávají.

Druhý zápas již byl poznamenán výsledkem prvního. Domácí sice posílili o jednoho hráče, ale až tak to nebylo na hře poznat. Vyhráli první dva sety, ale my jsme hráli o poznání jinak než dopoledne. Třetí set se karta obrátila, ale především proto, že to byl jediný set za celý den, kdy nám opravdu vycházel servis. Bohužel jsme nasazenou úroveň ve čtvrté sadě neudrželi, takže se po konci čtvrtého setu pískal konec zápasu za stavu 3:1 pro Hrotovice.

Dvě prohry a jediný získaný bod nás s pravděpodobností hraničící téměř s jistotou odsoudil k boji pouze o druhé místo v tomto ročníku KP. Ztráta 7 bodu pouhé čtyři zápasy před koncem soutěže je už opravdu hodně.

Aby příspěvek nevyzněl tak pesimisticky, je potřeba říct, že jsme zejména v prvním zápase předváděli chvílemi velmi dobrou hru. V porovnání se začátkem sezóny to je bez debat posun. O hře, kterou jsme převáděli loni, už vůbec raději nemluvím. Srazily nás dnes dolů dvě skutečnosti. Spousta chyb na útoku, které střídaly opravdu povedené akce, a nekvalitní a slabé podání, které ovšem se nám nedaří celé jaro. Celkově byl dnešní den pro většinu našich hráčů lekcí ze zkušeností a vyhranosti, kterou nám tak domácí Hrotovice uštědřily a zaslouženě braly 5 bodů. Pochvalu zaslouží kostra týmu skládající se z Petra Sobotky, Jakuba, Peti Kadlece, Dana a Míry, která celý tým bojovností nebo předváděnou hrou držela ve hře. Spolehlivě zahrál Tomáš Němec na středu. Ostatní i vzhledem ke svému věku a nedostatku zkušeností střídali lepší chvíle s těmi horšími.

Další utkání odehrajeme až 4.3.2023 doma proti Havlíčkovu Brodu B.

Výsledky nejen našeho týmu a tabulka soutěže jsou dostupné zde https://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=VY-M&sezona=2022%2F23#rozpis1

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid