Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži udolali dvakrát Malšovice a stále vévodí 2. lize 02.11.2014 | Zápasy

V sobotu 1. 11. 2014 se uskutečnilo další dvojutkání druhé ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou se na domácím hřišti v hale Na Bouchalkách utkalo se zástupcem královéhradeckého volejbalu týmem TJ Sokol Malšovice.


​Prozatímní výsledky soutěže stavěly do role favorita domácí volejbalisty. Tuto skutečnost umocňovala i značně minimalizovaná sestava hostů, kteří přijeli pouze se sedmi hráči. Domácí sestava však byla rovněž ovlivněna zraněními a nemocemi a tak post univerzála musel obstarat jeden ze smečařů.

V prvním zápase byl k vidění poměrně napínavý volejbal. Každý ze soupeřů měl chvílemi navrch, což se projevilo na vyrovnaném stavu po dvou setech. V druhém setu a před setem třetím ovšem domácí sáhli ke střídáním, která se nakonec ukázala jako rozhodující. Zejména ne zcela zdravý Ondřej Kadlec přinesl na hřiště tolik potřebný zápal pro hru a bojovnost, které do této chvíle domácím citelně chyběly. Ve třetím a čtvrtém setu domácí přidali na servisu a konečně oprášili tradiční žďárskou zbraň, kterou je obrana na síti. Dobrý výkon v této fázi zápasu byl odměněn vítězstvím v poměru 3:1 (25:19, 21:25, 25:9, 25:20).

Do druhého zápasu Žďár podstatně obměnil sestavu, ovšem tentokrát změny ovoce nepřinesly. První set byl plný nepřesností a chyb. Hosté posíleni do tohoto zápasu o libero spolehlivě otáčeli a vcelku v klidu vyhráli první set. Sestava domácích se před druhým setem až na post jednoho blokaře vrátila do vítězné podoby z prvního zápasu. Začátek setu ovšem byl pokračováním úvodní sady. Hosté se hned zpočátku ujali vedení 1:6, ale v tomto okamžiku se domácím podařilo nepříznivý vývoj zastavit. K obraně na síti přidali i obětavou hru v poli a Malšovice již do konce zápasu nenašly na výkon domácích protizbraň. Druhé utkání tak skončilo již pošesté v řadě na domácí palubovce vítězstvím 3:1 s poměrem setů 20:25, 25:19, 25:13, 25:21.

Žďár tak potvrdil své první místo v tabulce, kterou vede s tříbodovým náskokem před druhým Dvorem Králová, který má odehrány dva zápasy navíc!! Houževnatý soupeř disponující zejména kvalitním útokem středem tedy notně prověřil kvality domácích. Ti mu to ovšem poměrně často usnadňovali častou produkcí vlastních chyb. V rozhodujících fázích zápasu však byli domácí jednoznačně lepší, zejména na podání a při obraně na síti. Stejně jako v posledním zápase proti Střelicím měli na vítězství zásadní zásluhu střídající hráči. Absolutorium zaslouží za oba zápasy již zmíněný Ondřej Kadlec. Srdnatý výkon však předvedli i všichni ostatní, zejména stabilní základní článek hry Petr Kadlec na liberu a alternující smečař na postu diagonálního hráče David Podhrázký.

Příští týden jede Žďár předvést své volejbalové umění do hlavního města, kde poměří síly s aktuálně třetím mužstvem tabulky TJ Spartak Modřany.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid