Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži se silným Dvorem Králové bez ztráty setu! 20.01.2014 | Zápasy

Bitva druhého Žďáru se čtvrtým Dvorem Králové slibovala, že by ve žďárské hale mohl být po dlouhé době znovu vidět kvalitní volejbal. Dvůr Králové je v této sezóně sice nováčkem, ale zatím si vede nadmíru dobře, kdy především v domácím prostředí je velmi silný, o čemž jsme se měli na podzim sami možnost přesvědčit.


Žďár n. S. - Dvůr Králové n. L. 3:0 (27,22,20), 3:0 (23,23,17)

Sestava pro tento týden zůstala dále ochuzena o lyžujícího Míšu i o Fildu, který se vytrvale snaží rozmočit svůj malíček. Navíc se Moukovo koleno jen pomalu vzpamatovávalo ze střetu s Peťovou tvrdou lebkou, a tak nahrávačská otázka na naší straně neměla v průběhu týdne opět zcela jednoznačnou odpověď. Dík tak zaslouží především Vlasta, který obětoval páteční večerní kulturní program, aby byl ráno připraven zasáhnout do hry.

Sestava se nakonec na hřiště dostavila ve složení Mouka (N), Kadlík a Míra (S), Troji (U), Míra a Chláďa (B), Peťa (L). Do hry se dále dostali Ťupík na účko, David na smeč, Číra na servis a do pole a Kubajz na blok.

Od začátku prvního zápasu dali hosté hned najevo, co je zdobí, a to především tvrdý útok a servis. My jsme získávali důležité body především kvalitní obranou na síti. Do koncovky však vstoupili lépe hosté, kteří vedli ještě 24:22. Poté však začala Ťupíkova přiostřená dětská plachta podpořená kvalitním blokem přinášet body a dostali jsme se my rázem do vedení 25:24. Po dobré obraně hostí se sice stav srovnal, ale následující body společně s první setem již patřili nám. Následující set se skóre přelévalo, ale v koncovce jsme vyrobili méně chyb a vedení 2:0 bylo rázem naše. To se nám již dařilo vcelku dobře načíst útoky hostí, uzpůsobit jim obranu a toto proměnit v úspěšné obrany v poli. Toho jsme využili i v setu třetím, v němž jsme navíc přidali několik účinných servisů a mohli jsme tak slavit vítězství 3:0. Na pohled jednoznačné vítězství se však nerodilo vůbec lehce, o čemž svědčí i to, že zápas trval více než hodinu a půl.

Vývoj prvních dvou setů druhého zápasu se velmi podobal jeden druhému. Na začátku náš rychlý nástup, vytvoření si komfortního náskoku, v prostředku setu polevení, útočná mizérie a nakonec v koncovce vydřené vítězství. To už jsme naštěstí nedopustili v setu třetím, v němž se nám podařilo hned na začátku několik parádně složených bodovek proměnit v náskok, který jsme díky konstantnímu výkonu do konce již nepustili ze své moci. Nutno uznat, že borci z Dvora Králové dopomohli rychlému konci zápasu pozoruhodnou sérií neúspěšných servisů.

Plný počet bodů, navíc bez ztráty setu, z dvojutkání se čtvrtým týmem je výborný počin. Navíc Hrotovice jednou klopýtly v Hronově, a tak se náskok prvních Hrotovic na druhou žďárskou mašinu smrskl na pouhé čtyři body. V novém roce jsme zatím neprohráli ani set a doufejme, že v tom budeme pokračovat i příští týden, kdy budeme zajíždět na půdu prozatím sedmé České Třebové.

Je třeba vyzdvihnout smečařský výkon Kadlíka, který na smeči složil vše, do čeho plácl...a co víc, dal jednu velkou ránu!
Chláďa dal neskutečného debla, jen dvojnásobná škoda, že našeho a ještě ze servisu, vše vynahradil několika parádními chapadly v závěrech setů.
Byl zaznamenám první výskyt úspěšného pipu na domácí palubovce!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid