Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži prodloužili letošní neporazitelnost na 12 zápasů v řadě 24.02.2014 | Zápasy

V dalším kole druholigového kolotoče zavítal do Žďáru nad Sázavou soupeř z Kerhartic. Vzhledem k postavení obou týmu v tabulce, zněl úkol jasně – zvítězit a odčinit tak ztrátu z podzimního měření sil, kdy jsme za malátný výkon brali 4 body za dvě výhry v tiebreacích.


Na rozdíl od minulých zápasů mohli Vesy se Zombou počítat s téměř plnou účastí všech hráčů. Do sestavy se vrátil zamilovaný Hugo, Filip se zatejpovaným malíčkem a Peťa s lyžáky na nohou.

Do prvního zápasu jsme nastoupili v následující sestavě: Mouka (N), Kadlík a Míra (S), Hugo a Kuba (B), Troji (U) a Peťa (L). Na střídačce byli připraveni David, Chlády, Ťupík, Filda a Míša.

Úvod zápasu byl v našem podání klasicky oťukávací. Zkoušeli jsme, s čím přijeli pinkači z Kerhartic, a udržovali jsme vyrovnané skóre. Postupně jsme však získávali půdu pod nohama a začali hostující borce přehrávat. Dokázali jsme jim především škodit dobře takticky vedeným servisem. První sadu jsme nakonec ovládli výsledkem 25:21. K dobrému servisu jsme pak v dalším vývoji postupně přidali i na útoku a v obraně. V průběhu zápasu se do hry dostali také hráči ze střídačky – David na smeč, Chlády na blok a Filda na nahrávku. Zápas se nám bez problémů podařilo dotáhnout k vítězství 3:0.

Jestli si Vesy před prvním zápasem mohl mnout ruce při i pohledu na zaplněnou střídačku, před druhým zápasem už mu tak do zpěvu nebylo. Naše řady prořídly z různých důvodů o Kadlíka a Fildu. Do druhého zápasu jsme nastoupili v této sestavě: Mouka (N), David a Míra (S), Míša a Kuba (B), Ťupík (U) a Peťa (L). Na střídačce byli připraveni Chlády, Troji a Hugo.

Naší pozměněné sestavě chvíli trvalo, než si na sebe zvykla. Především horší příjem nás brzdil v rozletu. Postupně jsme však hru zpřesnili a mohli jsme si dovolit i několik sympatických kombinací. Výhra 25:16 v prvním setu přidala na pohodě v našich řadách. I ve druhém setu jsme pokračovali na podobné vlně a až na pár slabších chvilek jsme borcům z Kerhartic nedali šanci. Ve třetím setu se však lehkost vytratila a až do středu setu bylo skóre vyrovnané. V druhé půli sady jsme si opět pomohli několika bloky a náskok udrželi až do konce.

Našich šest bodů do tabulky příliš nového nepřineslo. Hrotovice sice ztratili jeden bodík ve Dvoře Králové, přesto si ale stále na čele hýčkají čtyřbodový náskok. Na druhou stranu je skvělé, že vše stále ještě máme ve vlastních rukou. Matematika je vcelku jednoduchá – pokud z šesti zápasů šestkrát zvítězíme za tři body, staneme se vítězi druhé ligy! V cestě nám však stojí soupeři z nejtěžších – Hrotovice (1.), Střelice (4.) a Hronov (3.). Věříme, že Žďárská mašina v posledních bojích sezony přepne tempo z místní lokálky na Pendolino či TGV, na posledních třech výhybkách se nenechá vykolejit nepříjemnými soupeři a dojede vítězně do cíle!

Boje o vysněné první místo zahájíme za čtrnáct dní na půdě Hrotovic (8.3.). Jako poděkování našim fanouškům za jejich podporu organizujeme zdarma zájezd na tento zápas. Odjezd bude od Hotelu Fit v 7:20 hod. Neváhejte a přihlaste se co nejdříve, zbývá již jen několik posledních míst.
Zájemci se mohou hlásit u Michala Maši (tel.: 606 715 823, e-mail: [email protected]).

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid