Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži přivezli z Prahy pouze 2 body za 2 prohrané tiebreaky 23.10.2017 | Zápasy

Komentář k utkání mužů A v Praze napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu 21. 10. 2017 jsme vycestovali k prvnímu venkovnímu zápasu 2. ligy ve volejbale mužů. Zamířili jsme na neznámou půdu pražského nováčka týmu SK Prosek Praha. Pražské mužstvo před zápasem figurovalo na posledním místě tabulky, my na prvním. Favorit zápasu byl tedy jasný. Předpoklady ovšem vzaly za své během týdne před zápasem. Nahrávačská dvojice Jirka Moučka a Honza Barák se ze zdravotních důvodů nemohla zúčastnit. Bohužel neodjel ani smečař Míra Šťourač loni alternující poměrně zdatně na postu nahrávače, takže jsme museli sáhnout do juniorských rezerv a náhry se po oba zápasy zhostil Dan Pavlík. Poslední absencí byl další smečař Jirka Pátek.

Domácí dle očekávání od prvních míčů tlačili servisem, v podstatě stylem hop nebo trop. Servis jim po celé první dva sety vycházel na jedničku, a tak s přispěním neznámého prostředí náš příjem dostával tvrdé direkty jeden za druhým. Místo abychom náhradnímu nahrávači dodali dobrým příjmem trochu klidu ke srovnání mířidel, tak bylo k vidění kromě obligátních homerunů do všech světových stran spíše něco na způsob nácviku nahrávek z pole a pouze ojedinělé pokusy o útok. Takto proběhly první dva sety, ale na konci setu druhého už jsme přece jenom začali servis domácích jakžtakž zpracovávat. To se projevilo v dalších dvou sadách, kdy náš zlepšený příjem sebral domácím vítr z plachet a začali produkovat stejnou hru jako my obsahující nejistý servis a příjem a spoustu chyb na útoku. Završením dopolední bramboračky byl zkrácený set, ve kterém se na obraze hry nic nezměnilo, ale domácí svým entuziazmem zápas zaslouženě přece jen získali pro sebe. Výsledek dopoledního trápení tedy byla naše prohra v poměru 2:3 (-16,-21,22,24,-13).

Do druhého zápasu nám bylo jasné, že pokud se nezlepšíme na prvním míči, tzn. nejen na příjmu, ale i na servisu a v poli, tak to asi dobře nedopadne. Sice jsme skutečně hráli lépe, zejména příjem byl podstatně kvalitnější, ale množství chyb a zejména značně nepřesná nahrávka nám stále nedovolila hrát naši obvyklou hru. Přesto jsme se dopracovali až k vedení 2:1. Čtvrtý set však byl zcela v režii Proseku. Pražský tým pak byl v rozhodujícím setu šťastnější a výsledkem byl druhý těsně prohraný tiebreak a naše prohra v poměru 2:3 (25,-16,22,-21,-15).

Závěrem lze říci, že nebyl tentokrát k vidění dobrý volejbal. Odpolední zápas kvalitou překonal dopolední selanku, ale charakter volejbalu byl v podstatě celý den stejný. Domácí byli výrazně lepší na podání, ale pokud jim přestalo vycházet, tak chybovali ve všech činnostech stejně jako my. Výjimkou byl útok středem, který byl z jejich strany velice úspěšný a na naší pro změnu vůbec neexistoval. Ačkoliv výkon našeho týmu byl na pomezí špatného snu a očistce, tak vezeme 2 body. Je třeba týmu poděkovat, že přes herní marasmus neustále dřel a bojoval a odměnou mu byly 2 body. Obzvlášť Ondra Kadlec držel pevně prapor morálky družstva. Herní projev prakticky neustále narážel na výše zmíněné nepřesnosti. Pozitivem bylo zapojení juniorů. Drsnou zkoušku v mužském druholigovém volejbale podstoupil Dan Pavlík. Odpoledne pak absolvoval téměř celý zápas blokař Jakub Augustin. Zajímavostí sobotního měření sil je fakt, že jsme opětovně na pražské palubovce pohořeli. Po porážkách v minulých sezónách na Dansportu, MFF a Pragovce dnešní dva výsledky znamenají již 7 prohru s pražským týmem na jeho palubovce v řadě.

Nejbližší zápas odehrajeme již tuto sobotu 28.10.2017 na půdě druhé Malé Skály. Doufejme tedy, že bodový přísun z Jablonecka bude co nejvyšší.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid