Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži přivezli z Brna pouze jeden bod 12.10.2015 | Zápasy

V neděli 11. 10. 2015 pokračoval program druhé ligy ve volejbale mužů druhým dvojkolem. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou odcestovalo do jihomoravské metropole na půdu týmu Tesla Brno.


Brněnské mužstvo bylo soupeřem Žďáru na přípravném předsezónním turnaji ve Znojmě, kde poměrně snadno zvítězilo, takže se dal čekat tuhý boj o nějaký ten bod. V prvním zápase měli domácí celý první set lehce navrch. Žďár zejména kvalitní obranou na síti postupně dotahoval, až přišla vyrovnaná koncovka, ve které byli lepší domácí. Stejný vývoj druhého setu se Žďáru podařilo zlomit v jeho střední části přitvrzením plachtícího servisu a bylo srovnáno na 1:1. Ve třetím a čtvrtém setu pokračoval náš souboj s tvrdým útokem a nepříjemným skákaným servisem domácích. Třetí set neúspěšně, když jsme začali lehce zaostávat na útoku, ovšem čtvrtý velice dobře. Utkání tak dospělo do nervózního tiebreaku, ve kterém jsme stejně jako Tesla vyprodukovali na tuto herní úroveň až zarážející množství vlastních chyb. Při domácích ovšem stálo i štěstí v podobě pozorného spodního rozhodčího, který viděl našeho blokujícího hráče na mečbol v síti, kterou viděl naneštěstí pro nás pouze on sám, a kupodivu si to nenechal pro sebe. Smečující domácí hráč přitom v té chvíli boural svým úderem zadní stěnu haly. Prostě smůla. Ve druhém zápase Tesla znatelně přitvrdila na skákaném servisu a zcela rozvrátila náš příjem. Z naší strany se pak jednalo stručně řečeno pouze o upracovaný útok z kůlů, který si domácí spolehlivě pohlídali. Postupem času sice tlak na servisu trochu povolil, ale jistota na příjmu již byla pryč. Domácí tak velice snadno dokráčeli ke zcela zaslouženému zisku tří bodů.

Výsledky:
TJ Tesla Brno – TJ Cetl Cargo Žďár nad Sázavou​ 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 22:25, 15:13) a 3:0 (25:17, 25:20, 25:16)

Shrnutí obou zápasů:
Potkali jsme velice kvalitního soupeře. V podstatě se jednalo o opakování našeho loňského zápasu v Praze na Dansportu. Soupeř stejného věkového složení, srovnatelných výškových i skokanských parametrů, velice podobného herního projevu, který ovšem byl v případě Tesly o něco kvalitnější, což jsme bohužel zjistili ve druhém zápase. Stejně jako loni v Praze jsme i tentokrát vydolovali z venkovní palubovky jeden bod. Akorát ten Pražský hrad mezi zápasy tak nějak chyběl …

​Hodnocení našeho výkonu je poměrně jednoduché. Pokud se dařilo na servisu dostatečně tvrdě a umístěně ztížit soupeřovu nahrávku, velice slušně jsme bránili na síti a drželi krok s domácími. Ti si pak až překvapivě nevěděli rady na útoku. Náš útok pak spolehlivě obstarávali povětšinou Ondřej Trojánek a Ondřej Kadlec. K prohranému tiebreaku je potřeba říci, že jsme byli věkově i herně zkušenější tým, který neměl udělat tolik skutečně zbytečných chyb. Pokud bychom je omezili na odpovídající míru, mohli jsme mít dva body. Na víc ten den nebylo. Výše uvedené platí totiž pouze o prvním zápase, druhý byl zcela jiný příběh. V něm jsme na příjmu nenašli odpověď na servis domácích.

Nejbližší zápas odehrajeme v sobotu 17.10.2015 v domácí hale proti týmu Praga Praha. Doufejme tedy, že bodový přísun do tabulky bude tedy výrazně vyšší.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid