Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži přivezli plný počet bodů z České Třebové 15.01.2017 | Zápasy

V sobotu dne 14. 1. 2017 odehrálo družstvo mužů svůj další venkovní zápas tohoto ročníku druhé ligy ve volejbale. Cílem naší cesty byla palubovka tradičního účastníka soutěže, celku TJ Sokol Česká Třebová. Komentář k utkání napsal Petr Podhrázký.


Domácí v posledních dvou sezónách nemají optimální výkonnost, a tak se otevírala poměrně vysoká šance na další šestibodový víkend. Ovšem do prvního zápasu jsme samozřejmě vstoupili s plným nasazením a od samého počátku domácí přehrávali téměř ve všech činnostech. V prvním setu ještě tolik nefungoval servis, ale zásluhou dobré obrany jsme drželi pohodlný náskok. Spolehlivý příjem navíc umožňoval dělit nahrávači míče na všechny útočníky a výsledkem bylo jednoznačné vítězství v 1.setu za naprosté dominance na síti. Od dalších setů se postupně dařilo přidávat i na servisu, takže jsme začali narušovat i soupeřův příjem. Výsledkem byl podobně snadný zisk sady druhé. Od 3. setu se však hra na síti vyrovnala, domácí přestali rázem chybovat na útoku a náš blok v té chvíli nepřipisoval žádné body. Naši smečaři začali lehce tahat nohy, útok ztratil na důrazu a výsledkem byla klasická tahanice o každý míč. Když 3. set dospěl do koncovky, tak za stavu 23:23 hráči Třebové vyrobili dvě vlastní fatální chyby a v podstatě sami ukončili první zápas.

Do druhého zápasu jsme sice vstoupili s přesvědčením, že vše by mělo jít podobně snadno jako v dopoledním klání, ale opak byl pravdou. Špatná hra na síti ze 3. setu prvního zápasu se přenesla i do zápasu odpoledního. Vývoj setu byl jako na houpačce a jedno i druhé družstvo produkovalo různě dlouhé série bodů. Obraz hry připomínal spíše dorostenecký volejbal, a přestože jsme dělali v konci setu vše pro úspěch a stáhli až na rozdíl 1 bodu, v laufu hrající domácí přece jen set urvali pro sebe. Od dalšího setu ovšem už začala vítězit naše herní kvalita a všechny herní činnosti začaly postupně naskakovat do normálu. Tomu pochopitelně odpovídalo i skóre. Domácí sice až na poslední 4. set, kdy na nich již byla trochu znát ztráta motivace, velmi obětavě bránili v poli, ale tato fáze zápasu se nesla v duchu naší naprosté převahy na síti, kdy zejména útok z hlavního kůlu neměl proti našemu srovnanému dvojbloku téměř šanci a domácí smečaři zoufale hledali skulinky, kudy procedit míč na naši stranu. Nenašli. Poslední dva sety tak byly dohrány v klidu a pohodě a s výsledkovým rozdílem odpovídajícím postavení obou týmů v tabulce.

Výsledky: TJ Sokol Česká Třebová - TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou 0:3 (-15,-16,-23) a 1:3 (23,-18,-12,-17)

Náš výkon byl založen na velmi dobrém příjmu podání, relativně úspěšném útoku a ve 2. zápase na výborném bloku. K vidění byly i důležité série na podání. Velmi spolehlivým výkonem se prezentoval na liberu Petr Kadlec, pochvalu zaslouží kromě ostatních zejména střídající hráči, kteří při každém svém zásahu do hry výrazně napomohli ke zvratu v průběhu utkání. Hodnocení našeho výkonu je tentokrát podloženo i statistikou některých činností, ze které vyplynulo, že neúspěšnějším blokařem byl Michal Maša a útočníkem nahrávač Jirka Moučka… Domácí tým podle předpokladů výborně bránil v poli, ale v ostatních činnostech pak již znatelně zaostával.

Cíl zisku plného počtu 6 bodů se tedy podařilo splnit. V tabulce soutěže se o tomto víkendu nic převratného neudálo. První 4 týmy neztratily ani bod, takže bodové rozestupy zůstaly nezměněné. My jsme stále na 3. místě se ztrátou pouhých 2 bodů na první a druhé místo, které okupují Velké Meziříčí a Hradec Králové. Náskok na čtvrtý Hronov je stále 13 bodů a na pátou Mladou Boleslav již propastných 22 bodů.

Příští víkend se konečně dočkají i naši domácí diváci, neboť již tuto sobotu 21.1.2017 hostíme v domácím zápase jara a místním derby lídra soutěže, tým Velkého Meziříčí. Začátky utkání jsou však již oproti všem zvyklostem odlišné. První zápas se hraje již od 9.00 hod. a druhý po skončení zápasu žen cca v 13.00 hod.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid