Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži podlehli Hrotovicím - Pouze 1 bod z derby je málo! 04.11.2015 | Zápasy

V sobotu 31.10. Žďárští volejbalisté hostili tradičního soupeře z Hrotovic.


Byl to opět souboj sousedů z tabulky, ale ne z čela. Byl to souboj o 6. místo v tabulce. Jak domácí, tak hosté se zatím neprezentují výkony, které by si představovali a na které určitě herně mají výkonnost.

Domácí nastoupili v sestavě: náhra Stránský J., smeč Štourač M., Pátek J., blok Maša M., Hubl M., účko Trojánek O. Na střídání byla připravena pouze dvojice náhradníků Ťupa O. a Podhrázký D.

Vstup do zápasu byl ze strany domácích velmi nekoncentrovaný a za stavu 1:5 si musel domácí trenér brát 1. oddechový čas. Domluva padla na úrodnou půdu a domácí postupně začali soupeře převyšovat ve všech činnostech a výsledkem byl o vítězství 25:21. Místo toho, aby domácí využili vítězné vlny a soupeře ještě více zatlačili, přišlo uspokojení a vlažným přístupem umožnili soupeři, aby se oklepal a převzal iniciativu do svých rukou. Ten toho dokonale využil a v dalších setech dominoval a zaslouženě vyhrál celý zápas 1:3. Rozhodly hlavně nevynucené chyby plynoucí nejspíš z nedostatečné koncentrace domácích hráčů.

Do 2. zápasu domácí vstoupili s odhodláním odčinit špatný výkon z 1. zápasu a hlavně získat potřebné body. Vedení 7:2 byl výborný vstup do zápasu a hlavně z hráčů byla vidět chuť do hry. Vítězství 25:20 v 1. setu vypadalo opět nadějně. O přestávce mezi sety domácí trenér nabádal hráče k udržení koncentrace. Jako by ale domácí hráči neslyšeli – vedení soupeře 2:6 hovoří za vše. Domácí se sice v průběhu setu vzchopili a dotáhli set do vyrovnané koncovky, tu ale zbytečnými chybami ztratili 23:25. Do třetího setu konečně nastoupili domácí tak, jak se má a předvedená hra se začala blížit představám trenérů. Výhra 25:17 ve 3. setu a odhodlání zápas dotáhnout do vítězného konce vypadalo jako reálný cíl, zvláště když domácí postupně ve 4. setu vedli 5:1, 11:5, 14:10. Trenér opět nabádal hráče k nepolevení a koncentraci po zbytek zápasu, protože soupeř z Hrotovic se prostě nevzdává. Bohužel pro domácí nastal ale pravý opak a totální kolaps. Domácí svými školáckými chybami darovali 7 bodů v řadě a hosté byli zpět v zápase. Domácí sice ještě zabojovali, ale 3 zkažená podání v koncovce rozhodly o prohře 23:25 a místo plného počtu bodů další tedy 5. set. Vstup do něj byl ovlivněn nepovedenou koncovkou setu předchozího a domácí jako by to vzdali. Vedení hostů 4:7 nevypadalo dobře. Vše ale ve stylu „jako na houpačce“ začali domácí bojovat a dokonce vedli v koncovce 15:14. Opět ale zbytečně zkažené podání a pokračování boje. Ten se zastavil až na stavu 21:23 ve prospěch hostů! Další zcela zbytečně ztracené body!

TJ Cetl Cargo Žďár nad Sázavou – Sokol Hrotovice 1:3 (23,-19,-17,-23) a 2:3 (20,-23,17,-22,-21)

Co dodat? Volejbalová kvalita prostě domácím tentokrát chyběla, bojovnost se upřít nedá. Nenašel se nikdo, kdo by to vzal na sebe a strhnul i ostatní k lepšímu výkonu. Spousta technických i taktických chyb – jistota bez pořádného trénování prostě být nemůže. To že nahrával „druhý“ nahrávač (odevzdal dobrý výkon) nemůže být pro smečaře omluva. Určitě bude k zamyšlení poznámka že z loňských výsledků se žít nedá. Přestože je to především „zábava“ , právě možná proto bychom to měli dělat na 100%!!!

Ještě si dovolím jednu poznámku – jestli domácí hráli špatně, tak rozhodčí hlavně 2. zápas pískali mizerně! Tolik chyb a nepřesností v posuzování na obou stranách jsem dlouho nezažil!!! Nepoškodili ani jednoho ze soupeřů, ale volejbal jako takový. Chvílemi se z volejbalu stával bohužel diskusní klub a rozhodčí prostě nedokázali reagovat. Omluvou je snad to, že jsou to jenom lidi a stejně jako hráčům i jim se zápas nemusí povést. Prostě hororový víkend jak má být.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid