Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži jsou již 2 kola před koncem vítězi 2.ligy!!!!! 08.03.2015 | Zápasy

V sobotu 7. 3. 2015 po čtrnáctidenní pauze pokračoval kompletní program 2. ligy ve volejbale mužů dlouho očekávaným krajským derby, ve kterém družstvo TJ Žďáru nad Sázavou přivítalo TJ Sokol Hrotovice.


​Dosavadní průběh soutěže postavil před oba týmy jasnou předzápasovou matematiku. Žďár jako aktuální lídr disponoval pohodlným náskokem 12 bodů. Vzhledem k tomu, že včetně těchto dvou zápasů zbývalo do konce všehovšudy 6 kol, bylo jasné, že čtyři body z tohoto duelu definitivně posunou hrotovické v tabulce za domácí tým. Sestava domácích byla nově ochuzena o smečaře Miroslava Šťourače, jehož bohužel smolné zranění vyřadilo do konce sezóny. Přidal se tak k dlouhodobě zraněnému Jakubu Trojánkovi. Naproti tomu hosté rovněž přijeli v ne zcela kompletní sestavě. Z tohoto pohledu byly síly vyrovnány, ovšem Žďár má v letošní sezóně nespornou výhodu širšího kádru, takže případné absence se daří eliminovat.

První zápas před velice slušně zaplněným hledištěm (odhadem téměř sto diváků) začal v 10 hodin a po pár zahřívacích míčích se oba soupeři do sebe zakousli s nasazením odpovídajícím důležitosti zápasu. Hrotovice držely celý set minimální vedení. Ovšem v okamžiku, kdy se stav přehoupl přes dvacetibodovou hranici, šel do vedení Žďár a udržel jej až do konce setu. Volejbal, který byl v tomto dějství k vidění, určitě uspokojil i nejnáročnějšího diváka a svou kvalitou zřejmě nabídl nejvíc, co v letošní sezóně v hale Na Bouchalkách bylo k vidění. Hosté se prezentovali svým tradičním volejbalem založeném na důrazu, přesnosti, nízkém počtu chyb a velice kvalitní poziční hře v poli. Žďár ovšem tentokrát prodal svoje umění a hosty přetlačil dobrou hrou ve všech činnostech. Základem byl ovšem spolehlivý příjem, po kterém nahrávač neměl problém připravit dobrou pozici pro útočící hráče, kteří bez výjimky podali nadstandartní výkon. Od 2. setu již začínalo být čím dál víc zřejmé, kdo je v tomto zápase pánem na hřišti. Domácí až na zaváhání na začátku 3. setu ve zbývajícím čase třímali otěže utkání pevně ve svých rukou a zaslouženě zvítězili 3:0.

Do druhého zápasu hosté nastoupili s motivací odčinit ranní porážku, významně zlepšili servis a domácí příjem začal být rázem pod velkým tlakem. Oba týmy se postupně vystřídaly ve vítězstvích v jednotlivých setech a tak přišel na řadu zkrácený rozhodující set. V něm sice Žďár vedl ještě 10:9, ale hosté pak 6 úspěšnými výměnami v řadě rázně zakončili sobotní volejbalové představení. Bod získaný z tohoto druhého zápasu měl pro domácí vpravdě cenu zlata. Protože třetí Střelice doma zaváhaly s pražskými Modřany, byla otázka vítěze tohoto ročníku B skupiny 2. ligy v 15:01 hodin sobotního času s předstihem zodpovězena.

TJ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SE STÁVÁ VÍTĚZEM 2. LIGY VE VOLEJBALE MUŽŮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po postupu do 2. ligy před třemi lety se podařilo v premiérové sezóně dobýt bronz a v následujícím ročníku stříbro. Nyní se tedy tomuto kolektivu povedlo zkompletovat medailovou sbírku a splnili tím předsezónní vytyčený cíl. Tímto z pohledu historie žďárského volejbalu nejlepším výsledkem bylo poprvé dosaženo výrazného úspěchu na republikové úrovni v podobě vyhrané dlouhodobé soutěže.

O tento historický počin se zasloužila tato sestava:
Nahrávači:​​ Jan Barák, Jiří Moučka
Smečaři:​​ Ondřej Kadlec, Jiří Pátek, David Podhrázký a Miroslav Štourač
Blokaři:​​ Miroslav Hübl, Tomáš Chládek, Michal Maša a Jakub Trojánek
Univerzálové:​​ Ondřej Trojánek a Ondřej Ťupa
Libero:​​​ Petr Kadlec
Trenér:​​​ Petr Veselý
Asistent trenéra: ​Petr Podhrázký

Výsledek sobotní klání: ​3:0 (23,17,22) a 2:3 (-17,22,-20,14,10)

Závěrečné zhodnocení sezóny bude předmětem článku po posledním zápase, ale drobná poznámka je nyní jistě na místě. Všichni hráči vítězné sestavy měli v průběhu sezóny své místo týmu a přispěli svoji trochou do mlýna. Někdo více, někdo méně, jinak to ani nejde, na hřišti může být jen 7 hráčů a na všechny se aktuálně nedostane. Všichni však zaslouží pochvalu za příkladnou práci na trénincích i v zápasech. Výraznou devizou tohoto kolektivu byla i pohodová atmosféra vytvářená všemi zúčastněnými po celý průběh sezóny, která se tak obešla bez jediného byť drobnějšího konfliktu. Za toto vše patří všem hráčům a lidem působícím okolo týmu dík a velká gratulace za dobře odvedenou práci.

V průběhu sezóny byla trenérskou dvojicí volejbalová žďárská veřejnost zásobována pravidelnými reporty z odehraných zápasů. V těchto článcích byli střídavě chválení konkrétní hráči za předvedené výkony. Dostalo se téměř na všechny, 2 plejeři přesto unikli pozornosti objektivního hodnocení trenérů. Shodou okolností jde o dva pilíře základní sestavy, o které se hra Žďáru po léta opírá. Tímto závěrečným dovětkem tedy bude tato drobná nespravedlnost napravena. Takže Ondřeji Trojánku a Miroslave Hüble, byli jste dobří, a to nejen dnes, ale i v předchozích mačích! Totéž ovšem platí i o zbytku týmu.

Do konce soutěže zbývají odehrát ještě 2 kola. Příští týden v sobotu 14.3.2015 jede žďárská mašina na dlouhou cestu východočeskou krajinou na půdu nejlepšího družstva jara, VK Hronov. A za 14 dní opět v sobotu bude tento ročník zakončen domácím zápasem proti Dansportu Praha. Všichni příznivci volejbalu jsou srdečně zváni!! Po skončení tohoto dvojkola bude žďárská mašina pro tento rok zřejmě odstavena do depa a proběhne vydatné doplnění provozních náplní. Zaslouženě!!!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid