Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži dvakrát prohráli v Pelhřimově 05.10.2020 | Zápasy

Komentář k utkání


Po 8 letech nepřetržitého a výsledkově velmi výrazného působení ve 2. lize hraje od letošní sezóny mužské áčko v krajském přeboru. Několikrát popisovaná situace se tedy stala skutečností, členové úspěšného týmu téměř kompletně ukončili svoji hráčskou činnost a dá se říci, že začíná další éra mužského žďárského volejbalu. Z původního týmu, který 2. ligu vybojoval a prvních letech ji také v tom složení hrál, zůstal jediný hráč, libero Petr Kadlec a další 4 hráči mladší generace, kteří se v posledních 2 letech více či méně úspěšně snažili začlenit do druholigové sestavy. Těchto 5 hráčů doplňují Miroslav Šťourač jako další člen původní sestavy, ovšem se zápasovou preferencí své trenérské kariéry v Novém Veselí, a Martin Novotný, hostující z Velkého Meziříčí, který se k družstvu přidal loňskou sezónu. Zbytek týmu budou tvořit hráči dosavadního B-týmu a v případě domácího souběhu zápasů i výkonnostně nejlepší hráči juniorského celku. Naštěstí z končících hráčů ještě 3 přislíbili občasnou výpomoc. Zdánlivě početná soupiska se tak při dlouhodobém zranění blokaře Jakuba Augustina co do pravidelnosti účasti na zápasech ztenčuje na 9 hráčů. Tolik tedy úvodem.

Los soutěže nás k prvnímu zápasu poslal do Pelhřimova. Odjeli jsme v počtu 8 lidí. Sestava - nahrávač Dan Pavlík, libero Petr Kadlec, smečaři Petr Sobotka a Adam Peňáz, blokaři Honza Gregor a Dominik Milota a univerzálové Jarda Uhlíř a Pavel Švoma. První zápas byl až na 2. set zcela vyrovnaný, Než domácí v polovině druhého setu přitlačili na podání, tak jsme velmi spolehlivě přijímali a celý úvodní set tak byl zcela vyrovnaný. Koncovku zvládli lépe domácí a tato získaná jistota se jim zúročila do přesvědčivě získaného 2. setu. Třetí set jsme se sice zlepšili, zdánlivě ztracený set jsme naopak my zlepšeným podáním zdramatizovali, ale Pelhřimov byl znovu o kousek lepší. Z prvního zápasu jsme tedy měli 0 bodů a 0 setů.

Do 2. zápasu sice domácí obměnili sestavu, nicméně 2 jejich opory na hřišti zůstaly, byť Míla Šmíd vyměnil post smečaře za libera, a to na nás bohužel stačilo. Po horším výkonu než v prvním zápase jsme sice relativně bodově stačili, herně však nikoliv. Paradoxně lepší útok jsme devalvovali velmi špatnou obranou, a to jak v poli, tak zejména na síti. Nejistý servis také nepomohl, takže vítězství domácích bylo naprosto zasloužené.

V obou utkáních o výsledku rozhodl dominantní útočný výkon domácího univerzála a v průměru větší herní zkušenost Pelhřimova, která se projevila v závěrech setů, kdy jim prakticky stačilo počkat na naše chyby. V naší hře neurazil výkon obou smečařů na útoku i na příjmu, celkově hra libera, rovněž nahráno bylo celkem slušně. Univerzálové i blokaři na útoku střídali lepší okamžiky s horšími. Vše ostatní ovšem nestojí příliš za řeč, pokud tedy použiji společensky snesitelný výraz. Nicméně jde jen o první zápasy a lze tak jen předpokládat a doufat, že to půjde herně nahoru.

Výsledky:
TJ Spartak Pelhřimov - TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou 3:0 (27,18,23) a 3:0 (23,20,21)


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid