Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži dvakrát porazili Jablonec a upevnili si 2. příčku tabulky 12.02.2017 | Zápasy

V sobotu 11. 2. 2017 se uskutečnilo další dvojutkání druhé ligy ve volejbale mužů. Družstvo TJ Žďáru nad Sázavou se na domácím hřišti v hale Na Bouchalkách utkalo s týmem TJ Bižuterie Jablonec nad Nisou. Komentář napsal trenér Petr Podhrázký.


Prozatímní výsledky soutěže stavěly do role favorita domácí volejbalisty. Tuto skutečnost umocňovala i značně minimalizovaná sestava hostů, kteří přijeli pouze se 7 hráči. Domácí sestava však byla rovněž ovlivněna absencemi, a tak k přítomným 8 stabilním členům A týmu byli povoláni dva junioři. V prvním zápase nebyl k vidění příliš napínavý volejbal. Každý set byl v podstatě o tom samém. Začátky všech setů pokaždé vyšly lépe jabloneckým, kteří se vždy ujali vedení. V prvním setu dokonce 2:8. My jsme zejména v prvním setu byli zaskočeni dobrým servisem a kvalitně postavenými bloky. Po tomto entrée pak následovalo vždy zpřesnění a přitvrzení naší hry, což mělo za následek rychlý obrat ve vývoji každého setu a v konečné podobě pak naši na pohled snadnou záležitost. Soupeř kvalitně útočil středem a občas použil i něco volejbalové chytrosti na útoku z hlavního kůlu. Byla tedy nutná stálá koncentrace na hru, což se nakonec povedlo a 3 body za vítězství v poměru 3:0 (22,20,19) byly doma!

Druhý zápas, který následoval po zápase žen, netřeba příliš komentovat. Většina hostů nastoupila se zřejmou nechutí ke hře, což se projevilo na jejich velmi nízkém nasazení. Po našem snadno vyhraném prvním setu naštěstí pro všechny zúčastněné přišlo vysvobození v podobě zranění jednoho z jabloneckých hráčů, a protože nebyl nikdo další na střídání, neboť jeden ze 7 přítomných severočeských plejerů do druhého zápasu rovněž pro zranění nenastoupil, bylo utkání ukončeno pro neúplné hostující družstvo. Druhé utkání tak skončilo našim nejsnadnějším letošním vítězstvím 3:0 (17,3,0).

Povedlo se tedy opětovně získat 6 bodů a upevnit tak 2. místo v tabulce, protože třetí Hradec Králové, který měl před dnešním zápase stejně bodů jako my, nečekaně ztratil jedno utkání a 3 body na půdě poslední České Třebové. Druhou ligu tak nadále vede s 8 body náskoku před námi Velké Meziříčí. Třetí je již zmíněný Hradec Králové a čtvrtý je s desetibodovou ztrátou na nás Hronov. Dnešní soupeř i zásluhou okleštěné sestavy příliš neprověřil naše volejbalové kvality. Jeho výkon byl podstatně horší, než na podzim v jablonecké hale. Dá se říci, že měl pouze jednu výraznou zbraň a tou byl občasný útok středem. My jsme předvedli svůj lepší standard a ve všech herních činnostech jsme soupeře přehráli.

Příští týden jede Žďár předvést své volejbalové umění právě do Hronova, kde by vzhledem k blížícímu se konci soutěže přísun většího množství bodů znamenal praktické pojištění zisku medaile v letošním ročníku 2. národní ligy.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid