Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži dovezli ze Zruče plný počet druholigových bodů 13.01.2014 | Zápasy

Po vánoční přestávce se opět naplno rozběhl kolotoč zápasů druhé ligy mužů. Žďárská mašina se v prvním vystoupení v novém roce představila ve Zruči nad Sázavou.


Zruč nad Sázavou – Žďár nad Sázavou 0:3 (-20,-22,-22) a 0:3 (-19,-17,-17)

Úkol před utkáním zněl jasně. Poprvé v této sezoně si ze hřiště soupeře odvézt plný šestibodový zisk. Cesta autobusem pod vedením zkušené řidičky za volantem proběhla až na menší komplikace s navigací bez problémů a my jsme se tak mohli plně soustředit na první zápas.

V sestavě jsme se tentokrát museli obejít bez lyžaře Míši, pražáka Číryho a Fildy, který stále laboruje s prstem. Bohužel ani moderní metoda máčení ve vlažné vodě pokřivený malíček z Prahy ještě nenarovnala.

Do prvního zápasu jsme tak nastoupili v následující sestavě: Mouka (N), Kadlík a Míra (S), Hugo a Chlády (B), Ťupík (U) a Peťa (L). Na střídačce byli připraveni David, Kuba a Troji. To vše pod trenérskou taktovkou Vesyho.

První druholigové výměny tohoto roku se nesly spíše v oťukávacím duchu. Vypadlo to, že stejně jako my, ani domácí pinkači moc času v tělocvičně přes svátky nestrávili. Výsledkem tak zpočátku byla hra plná nepřesností a chyb na obou stranách. Postupem času však převážila naše zkušenost a větší úderová jistota. První set v novém roce jsme tak přetavili ve vítězství. Další dva sety probíhaly v podobném duchu. Přestože jsme neprodukovali extra oku lahodící volejbal, dařilo se nám domácí borce bránit nebo je donutit k vlastním chybám. S menšími zádrhely jsme se v některých chvílích museli potýkat na útoku. Ale i přes tyto peripetie jsme poměrně v klidu dokráčeli k výhře. Naše vítězství 3:0 stvrdil tvrdou smečí do deblu Míra Štourač.

Ve druhém zápase dostali příležitost na smeči David, na účku Troji a na bloku Kuba. Nutno říct, že všichni hozenou rukavici zvedli a počínali si velice dobře. I druhé utkání se hrálo v podobném duchu jako to první. Trpělivou hrou jsme si budovali náskok, který stačil na další vítězství 3:0. Za zmínku určitě stojí střední část druhého setu, kdy se nám dařilo hrát volejbal, který musel diváka bavit. Na síti jsme postavili neprostupnou hráz, a pokud se domácím podařilo míč překulit, následovala na naší straně pohledná kombinace zakončená tvrdým útokem. Především souhra Mouky s Davidem na pipu snesla ta nejpřísnější měřítka.

Přestože na nás byla patrná vánoční pauza a objevila se i hluchá místa, vykročili jsme do druhé části soutěže dvěma vítězstvími. Povinné body jsme tak odvezli s sebou do Žďáru. Vzhledem k ostatním výsledkům však žádná změna v tabulce nenastala. Stále z druhého místa ztrácíme na Hrotovice 7 bodů, ale před třetím Hronovem jsme zvýšili náskok na 8 bodů.

Příští týden nás doma čeká soupeř ze Dvora Králové, kterému máme rozhodně co vracet za 2 porážky v pětisetových bitvách. Všichni diváci jsou srdečně zváni na Bouchalky. První zápas začíná klasicky v 10 hodin.

V krátkosti pár perliček ze sobotního výletu:
Cesta velkým autobusem, navíc s paní řidičkou, nám přinesla prvních šest bodů z venku.
Šťastnou sobotu neprožíval Mouči. Nejprve selhal jeho orientační smysl a paní řidička si tak musela vyzkoušet couvání s autobusem. V zápase potom jeho kolenu uštědřila tvrdý direkt Peťova hlava. Naštěstí Ťupík má mast opravdu na všechno.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid