Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži dovezli plný počet bodů i z České Třebové 27.01.2014 | Zápasy

Třetí volejbalová sobota nového roku nás zavedla na palubovku dřívější bašty prvoligové odbíjené v České Třebové. V současné době drží domácí borci 7. příčku druholigové tabulky s bilancí 10-12. Naše druhá příčka, výrazně pozitivní zápasová bilance i nezvykle dobrá forma po vánoční pauze by rozdala karty jasně v náš prospěch. Byli jsme si ale vědomi, že papírové předpoklady na hřišti nehrají a roli a k dvojzápasu cestovali s pokorou.


Sokol Česká Třebová - TJ Žďár nad Sázavou 0:3 (-20, -23, -19) a 1:3 (-21, 22, -24, -20).

Do sestavy se po krátké pauze vrátil Michal, i když zatím s lyžáky na nohou a hlavně jako podpora na lavičku. Ovšem na domovinu nedorazil Číra a Filda svůj návrat musel ještě vzdát. Vlasta ani tentokrát nezaspal, ani ho neskolila zákeřná rýmička a opět byl připraven krýt Moukovi záda.

Do zápasu jsme nastoupili ve složení Mouka (N), Kadlík a Míra (S), Ťupík (U), Míra a Kubajz (B), Peťa (L). Do hry byli připraveni zasáhnout Troji na účko, David na smeč, Chláďa s Michalem na blok a Vlasta na náhru.

Budíček lehce po páté ranní nám příliš sil nedodal a do utkání jsme vstoupili ospale, nicméně ani domácí borci nesršeli energií a k vidění tak byl vyrovnaný set, kdy se ani jednomu z týmů nepodařilo bodově odskočit. Z letargie nás probral až Kubajz, který v půlce sady zaznamenal tři esa a vytvořil tak základ pro zisk prvního dějství. Druhý set se vyvíjel v podobném duchu, ani jeden z týmů nevydržel ve vedení více výměn. Do druhého technického tajmu jsme si vytvořili 3 bodový náskok, o který jsme díky vlastním chybám, především na útoku, opět přišli. Do koncovky jsme vstupovali za vyrovnaného stavu 22:22, poslali na hřiště Davida, ten vzal situaci do vlastních rukou a my tak získali i další set v náš prospěch. Třetí set jsme přidali na důrazu, rozkládali soupeřovi akce nezvykle plachtící plachtou a postupně si vybudovali až 8mi bodové vedení, které jsme v klidu udrželi až do konce setu.

Výsledkově podle představ, herně už moc ne. Dlouhá pauza zapříčiněná vloženým zápasem místních žen, poskytla dostatečný prostor vyzkoušet místní gurmánské speciality. Kdyby nehrající "rada starších" věděla, co je v druhém zápase čeká, místo řezané třináctky, by jistě dala přednost černé sedmnáctce..a ne jedné.

Jelikož vítězná sestava se nemění, do druhého zápasu jsme poslali na hřiště Mouku (N), Kadlíka a Davida (S), Ťupíka (U), Míru a Kubajze (B), Peťu (L). Krom sestavy se bohužel nezměnil ani náš vlažný výkon. Domácí vycítili šanci a postupem času začali přebírat otěže zápasu. První set jsme ještě zvládli, ale ve druhém jsme začali tahat za kratší konec. Třebováci se do koncovky obuli a plným nasazením v útoku druhý set umlátili. Pohodu v útoku si přenesli i do třetí sady, přidali v obraně, stále si drželi náskok 3-4 bodů a zdálo se, že mají velkou šanci na zisk nejen setu, ale i celého utkání. Nemohli jsme najít recept na diagonální útoky domácích, na dobrý blok a obětavé pole Třebové, proto Vesy sáhl k razantnímu a málo vídanému kroku. Na hřiště se najednou dostali Chláďa, Míra a Troji. Tento tah se ukázal jako správný, protože obměněná sestava nejen srovnala s domácími krok, ale dokázala v dramatické koncovce celý set uhrát v poměru 26:24. Ztracený set domácí borce přibrzdil a nám se podařilo vrátit k silným stránkám hry žďárské mašiny - dobrý útok a nepropustná obrana. Sice se nám podařilo ztratit vedení 8:2 a rázem jsme prohrávali 11:13, ale toto zaškobrtnutí jsme rychle napravili, znova si vytvořili 5-6ti bodový náskok a ten udrželi až do konce setu.

Opět se nám podařilo dovézt plný počet bodů a stále tak, na druhém místě, s čtyřbodovým odstupem dýcháme Hrotovicím na záda. Nezaváhal ani třetí Hronov a nadále má ztrátu příjemných 11 bodů. Nyní má druholigový kolotoč týden pauzu. Dalším soupeřem nám bude 8. února pražská Pragovka, tentokrát na domácí palubovce.

Závěrem tentokrát jen jeden postřeh. David skákal nejvýš, vymetl nejvíc děr (v bloku) a posbíral nejvíc lajkýsků na svém FB profilu.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid